Hlavní obsah

Milimetry od smrti! Nadhazovač se těsně vyhnul letícímu odpalu

Oakland/Praha

To bylo opravdu těsné! Nadhazovač klubu Houston Astros Collin McHugh může mluvit o obrovském štěstí, když ho během úterního duelu MLB proti Oaklandu Athletics minul letící míč po tvrdém odpalu pálkaře. Američan předvedl hbité reflexy a letícímu balónu se dokázal vyhnout doslova o milimetry.

Foto: Sport.cz

Nadhazovač Houstonu Astros Collin McHugh předvedl hbité reflexy a na poslední chvíli se vyhnul prudkému odpalu.

Článek

Baseballisté Astros si v zápase na půdě Athletics připsali jednoznačnou výhru 9:1 i díky vynikajícímu výkonu startujícího nadhazovače Collina McHugha. Nechybělo však mnoho a jednatřicetiletý Američan zápas vůbec nemusel doházet.

Právě běžela dohrávka druhé směny, když se do odpalu tvrdě opřel domácí Kendrys Morales. Ke smůle nadhazovače míč nabral přímý směr na kopec a McHugh musel předvést úhyb jak z Matrixu. Míček ho minul doslova o fous. Jeho reakce byla bleskurychlá. Domácí meta je od nadhazovače vzdálená pouhých 18,5 metrů.

Míček, který váží okolo 150 gramů, v tu chvíli mohl dosahovat až rychlosti 180 kilometrů za hodinu. Kdyby rodáka z Illinois balón zasáhl do hlavy, mohlo to být vážné. K něčemu podobnému totiž došlo poměrně nedávno a fanoušci baseballu mají smutnou událost jistě v živé paměti. Loni v létě trefil odpal fanynku klubu Los Angeles Dodgers, která svým zraněním později podlehla v nemocnici.

K tragédii došlo během duelu mezi Los Angeles Dodgers a San Diego Padres. Odpal těsně minul ochranou síť a divačku zasáhl do hlavy. Přes veškerou nemocniční péči seniorka svým zraněním podlehla na krvácení do mozku.

Reklama