Hlavní obsah

Kličko s Maskajevem v červnu o titul WBC boxovat nebude

HAMBURK

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko se definitivně vzdal pokusu přesvědčit Nigerijce Samuela Petera, aby ho nechal v červnu v Moskvě bojovat o mistrovský pás organizace WBC proti Olegu Maskajevovi. Bývalý šampion, jež se do ringu vrací poté, co před dvěma lety ukončil kariéru ze zdravotních důvodů, nicméně dostane šanci vyzvat ještě tento rok vítěze moskevského duelu.

Foto: ČTK

Boxer Vitalij Kličko při vážení před zápasem o titul mistra světa v těžké váze organizace WBC, v němž se utká s Lennoxem Lewisem.

Článek

Nynější rozhodnutí Klička a jeho managementu tak ukončilo několikaměsíční snahu přesvědčit Petera, aby se vzdal ve prospěch Klička svého práva vyzvat Maskajeva. Nigerijský boxer podle agentury AP odmítl nabídku 2,5 miliónu dolarů a utká se tak 2. června s "Bestií z Východu" o titul.

Podle Kličkova manažera Bernda Broentea byl jedním z důvodů ukončení vyjednávání s Peterovým táborem fakt, že Kličkův trenér Fritz Smudek je vážně nemocný.

Kličko naposledy boxoval v prosinci 2004, kdy porazil v osmém kole Dannyho Williamse. V profesionálním ringu má na kontě 35 výher, z toho 34 k.o., a dvě prohry.

Reklama