Hlavní obsah

Konečný si připsal další výhru v profiringu, Vigne neměl šanci

HAMBURK

V jasnou záležitost se proměnil další zápas předního českého profesionálního boxera Lukáše Konečného. Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského MS ukončil sobotní souboj s Francouzem Sergem Vignem v superwelterové váze do 69,85 kg před limitem, vyhrál v 7. kole technickým k.o. a v 36. startu v profiringu uspěl po čtyřiatřicáté.

Článek

Posedmnácté navíc nemusel absolvovat všechna vypsaná kola duelu. Osmadvacetiletý Konečný přitom proti o pět let staršímu soupeři začal opatrně. "Věřil jsem si na něj, ale měl jsem i respekt. Navíc jsem se trochu obával možných problémů s roztrženým nosem, se kterým jsem měl v minulosti problémy," řekl Konečný ČTK.

Od druhého kola měl ale zápas plně pod kontrolou. Přesně soupeře zasahoval a bodoval. Navíc si brzy všiml, že Vigne má problém ustát údery na břicho. "Věděl jsem, že jeho břicho není OK, a bylo jen otázkou času, kdy se mi povede ho sundat. Chraptěl a měl problémy s dechem," uvedl člen německé stáje SES manažera Ulfa Steinfortha.

Rozhodčí ale francouzského boxera poprvé počítal až v pátém kole, zato hned dvakrát. "Začal jsem i více riskovat. Rozbalil jsem to a občas dostal i úder. Obrana nebyla taková. Navíc jsem zapomínal na to, že chci boxovat lehce a technicky, ale šel jsem po jeho břichu," přiznal Konečný.

V červnu čeká Konečného obhajoba titulu interkontinentálního šampiona organizace WBO

V posledních vteřinách kola to vypadalo, že se mu podaří zápas i rozhodnout. Vigne však údery ustál. "Byl to bojovník a měl velké srdce. Pořád chraptěl, ale vždy se postavil zpět na nohy," ocenil vůli soupeře.

Na začátku sedmého kola byl Vigne počítaný celkově již počtvrté a Konečný poprvé zvedl ruce nad hlavu ve vítězném gestu. Francouz se však opět zvedl a v zápase pokračoval. "Už jsem nečekal, že to dokáže. Cítil jsem, že to byl přesně ten úder, který měl přijít. Musela to pro něj být hrozná bolest," kroutil trochu nevěříce hlavou český reprezentant. Duel však pokračoval jen pár vteřin. Po dalších úderech a soupeřově poklesnutí do kolen jej rozhodčí definitivně ukončil.

Nyní čeká Konečného týden odpočinku a poté se začne připravovat na další zápas. V úterý 12. června by jej ve Slovinsku měla čekat obhajoba titulu interkontinentálního šampiona organizace WBO.

Reklama