Hlavní obsah

Holyfield zdolal Savareseho a přiblížil se k boji o titul

EL PASO

Čtyřiačtyřicetiletý americký boxer Evander Holyfield je zase o něco blíž ke splnění svého snu o pátém titulu profesionálního mistra světa v těžké váze. V sobotu v texaském El Pasu zdolal v desetikolovém duelu veteránů o tři roky mladšího krajana Lou Savareseho jednoznačně na body u všech tří rozhodčích.

Článek

Po svém návratu do ringu po dvouleté pauze tak Holyfield vyhrál všechny čtyři zápasy. Jeho celková bilance v profesionálním ringu činí 42 vítězství, z toho 27 před limitem, osm porážek a dvě remízy.

Ve čtvrtém kole poslal vyššího a o deset kilogramů těžšího Savareseho k zemi, parádní levý hák se mu podle komentátorů povedl i v závěru devátého kola. Přes jasnou výhru ocenil soupeřův výkon. "Snažil se mě trefovat na spodek a párkrát se mu to povedlo tak, že to dost bolelo," řekl Holyfield.

Svou snahu stát se prvním pětinásobným světovým šampiónem v historii bere nesmírně vážně a odmítá názory, že už je za zenitem. "Věk je jenom číslo. Myslím, že dneska se to tady zase potvrdilo," prohlásil. "Neodejdu, dokud ten pátý titul nezískám," dodal odhodlaně. Zato Savarese po prohraném sobotním utkání oznámil, že v 41 letech s boxem končí.

Holyfieldovi před soubojem patřilo desáté místo v žebříčku organizace WBC, jejíž titul v těžké váze drží Rus Oleg Maskajev. Vítězství nad Savaresem ho opět přiblížilo k právu vyzyvatele, přičemž sám Holyfield věří, že už v příštím duelu může usilovat o mistrovský pás.

Reklama

Související témata: