Hlavní obsah

Boxer Kraj přece jen na operaci půjde, čeká ho pauza

Český profesionální boxer Rudolf Kraj bude muset na operaci kvůli jeho vleklým problémům s poškozeným levým loktem. Zákrok by měl podstoupit ve čtvrtek v Praze. Držitel titulu interkontinentálního mistra organizace WBC těžké váhy by se měl zákroku podrobit ve čtvrtek v Praze.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Rudolf Kraj.

Článek

Přestože to ještě před necelým měsícem vypadalo, že přední český profesionální boxer Rudolf Kraj nebude muset na operaci a jeho vleklé problémy s poškozeným levým loktem vyřeší léčba a klid, nakonec je všechno jinak. Stříbrný olympijský medailista ze Sydney, který v červnu obhájil titul interkontinentálního mistra organizace WBC těžké váhy, by měl ve čtvrtek v Praze podstoupit operační zákrok. Ten jej snad definitivně potíží zbaví.

"Měl jsem jít na operaci již minulý týden ve středu, ale nakonec se to posunulo na tento čtvrtek. Snad už k žádné další změně nedojde," řekl v pondělí Kraj ČTK. Podle vyšetření magnetickou rezonancí sice nemá loket vážněji poškozený, ale po konzultaci s ortopedem Milanem Handlem došli k závěru, že nejlepší bude operace.

"Říkal jsem mu, kde a jak mě to bolí a co všechno už mi s tím dělali a co jsem podstoupil. Nakonec jsme se dohodli, že bude nejlepší, když se do toho podívá," uvedl mělnický boxer, který v minulosti již několik podobných zákroků absolvoval. Operovali mu například obě ramena.

Radikální řešení zvolil i proto, že bolest v lokti neustupovala ani při dovolené a v době, kdy netrénuje. "Už měsíc mám volno a pořád to bolí stejně. Kdybych začal naplno trénovat, za týden bych už pořádně nemohl," podotkl člen německé stáje Spotlight Boxing, jehož by po operaci měla čekat asi měsíční vynucená přestávka. Pak by se měl opět začít připravovat na další duel. "Manažer mi říká, že ještě jeden dva zápasy a čeká mě velký zápas o evropský či světový titul," dodal v profiringu zatím neporažený Kraj.

Reklama