Hlavní obsah

Klusácké derby vyhrál Sir Gill

PRAHA

Vítězem českého klusáckého derby se dnes na závodišti v pražské Chuchli stal Sir Gill pod vedením svého trenéra Jaromíra Kotáska, jenž se z triumfu v derby radoval už pošesté. Sir Gill potvrdil pozici nejlepšího klusáka svého ročníku i přesto, že ještě koncem července nebylo jisté, zda se bude moci kvůli problémům s kopytem vrátit na dráhu. Jeho dnešní vítězství bylo už jedenácté za sebou.

Článek

Favoritkou derby byla po srpnových kvalifikačních rozjížďkách klisna Victoria Limburgia, která spolu se Sir Gillem nejlépe odstartovala. Nasadila velmi rychlé tempo, které pole okamžitě roztrhalo na dvě skupiny. Sir Gill měl na protilehlé rovině problémy s klusem, jeho trenér ho musel přibrzdit a tímto manévrem se k němu dostal do těsného kontaktu další z okruhu favoritů Ocean Al.

Victoria Limburgia i další kolo pokračovala ve velmi rychlém tempu. Na předposlední rovině vystupňoval tempo Nino Hammering, který až do té doby běžel v zadní části pole, a začal předjíždět jednoho soupeře za druhým. V posledním oblouku se přední část pole zahustila, na Victorii Limburgia a Ocean Ala zaútočil Sir Gill a vnější stopou mocně uháněl také Nino Hammering.

Do cílové rovinky již vběhl na prvním místě Sir Gill, který i na posledních 200 metrech potvrzoval svou výjimečnost. Cílem proklusal o jednu a 3/4 délky před českým odchovancem Nino Hammeringem, který pod vedením zkušeného Jindřicha Lajnera za sebou dokonce o šest délek zanechal třetí Pandorru. "Bylo to moje nejtěžší derby," uvedl po šestém triumfu Kotásek, jehož svěřenci Sir Gillovi stačilo vyklusat kilometrové tempo 1:18,2.

Reklama