Hlavní obsah

Vstupenky na olympiádu ve Vancouveru budou levnější než v Turíně

VANCOUVER

Vstupenky na olympijská sportoviště za tři roky ve Vancouveru by měly být levnější než na předchozích dvou zimních hrách v Salt Lake City i v Turíně. Nejdražší lístek bude na závěrečný ceremoniál a přijde na 1100 kanadských dolarů, což je asi 22 tisíc korun. Nejlevnější se dají pořídit za 25 dolarů (asi 500 korun). Ceny zveřejnil ve čtvrtek organizační výbor.

Článek

Kdo bude chtít na vlastní oči sledovat zahajovací či závěrečný ceremoniál, zaplatí částku mezi 175 až 1100 kanadskými dolary. Finále hokejového turnaje může fanouška přijít až na 775 kanadských dolarů (15 500 korun). Lístky se začnou prodávat přesně za rok, do volného prodeje jich půjde 1,6 miliónu, což je 70 procent. Zbývající pořadatelé rozdělí svým partnerům.

Organizační výbor připomněl, že ceny vstupenek budou nižší než v Salt Lake City 2002 či loni v Turíně. Oproti letní olympiádě za rok v Pekingu ale například lístek na závěrečný ceremoniál stojí téměř dvojnásobek. "Lidé za své peníze dostanou mnohem víc než jen vstupenku - je to o nezapomenutelném zážitku a olympijské atmosféře, která se v Kanadě zase nemusí dlouho opakovat," prohlásil šéf organizačního výboru VANOC John Furlong.

Dodal, že snahou pořadatelů je zpřístupnit olympijské soutěže všem příjmovým skupinám. Proto rozdají 50 tisíc lístků lidem, kteří si to nemohou dovolit. Příjem z prodeje odhadují pořadatelé na 232 miliónů dolarů. Zimní olympijské hry ve Vancouveru se uskuteční od 12. do 28. února 2010.

Reklama

Související témata: