Hlavní obsah

Čeští korfbalisté porazili na MS Anglii 12:11 po prodloužení

BRNO

Ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa v Brně porazili čeští korfbalisté Anglii 12:11 po prodloužení. V normální hrací době skončilo utkání 11:11, rozhodující koš vstřelil v druhé minutě prodloužení Jan Malačka.

Článek

Český tým si dnešním vítězstvím zajistil postup do čtvrtfinálové skupiny, neboť v prvním zápase na turnaji zdolal díky zlepšení v koncovce Maďarsko. Posledním soupeřem domácího výběru ve skupině bude v sobotu od 17:30 Indie, která je zatím na mistrovství světa bez vítězství.

Po poločase vedli čeští reprezentanti nad Anglií 4:3, když se oba týmy potýkaly s koncovkou. Po změně stran Anglie skvěle připravenými útoky rychle otočila skóre ve svůj prospěch, ale český tým nenechal soupeře odskočit na výraznější rozdíl a srovnal na 11:11.

Prodloužení zahajovali čeští reprezentanti, kteří vsadili na přesně střílejícího Malačku. Ten po třech nevydařených pokusech v druhé minutě skóroval střelou ze střední vzdálenosti. Anglie měla ještě šanci na svůj útok, který ale neproměnila.

"Nejdůležitější je, že jsme postoupili do čtvrtfinálové skupiny a splnili náš první cíl. Náš výkon ale nebyl optimální," řekl po zápase trenér českých korfbalistů Radek Honzíček.

Česko - Anglie 12:11 po prodl. (11:11, 4:3)
Nejvíce bodů: Malačka 5, Podzemský a Zábojová po 2 - Synott 4, Fabius 3.
Další zápasy:
Maďarsko - Indie 19:7, Nizozemsko - Portugalsko 30:10, Katalánsko - Čína 23:11, JAR - Polsko 22:15, Rusko - USA 19:9.

Reklama