Hlavní obsah

Francouzi uznávají, že český krasobruslař vyhrál ME právem

PAŘÍŽ

Francie se sportovně smířila se skutečností, že její reprezentant Brian Joubert vyklidil pozici evropského krále krasobruslení a trůn uvolnil jednadvacetiletému Čechovi Tomáši Vernerovi. Média označila Vernerovo čtvrteční vítězství za zcela zasloužené, Joubertovo třetí místo za švýcarským světovým šampiónem Stéphanem Lambielem za zklamání, byť výkon obhájce titulu ovlivnily zdravotní problémy, které ho pronásledovaly v posledních měsících.

Článek

Sportovní deník L´Équipe o Vernerově triumfu napsal, že nový šampión navázal na velkou československou tradici Divína, Nepely, Sabovčíka a Barny. Přinesl jeho portrét a ocenil "neutuchající fantazii na ledě".

Verner ani Lambiel ve čtvrtek nezajeli volnou jízdu bezchybně, ale Joubert prý tentokrát "neměl zbraně, se kterými by mohl bojovat", a dopustil se mnoha chyb. Sesazený Francouz na to řekl, že není třetím místem zklamán a že neškodí někdy sestoupit z prvního stupínku.

"Cítím, že jdu pozvolna nahoru, moje fyzička i technika se lepší a to je dobrá známka. Není potřeba věci dramatizovat, budu se bít," řekl Francouz s vyhlídkami na březnové mistrovství světa v Göteborgu.

Zdravotními potížemi omlouvala Joubertovy výkony také další média ve Francii. Le Parisien napsal, že vzhledem k nim byla Joubertova porážka prakticky předem daná a Vernerovo vítězství "zcela přirozené". V Göteborgu se dá čekat zajímavý souboj.

Reklama

Související témata: