Hlavní obsah

Boxer Konečný si čekání na zápas s Dzinzirukem vyplní duelem s Makussou

HALLE/PRAHA

Český profesionální boxer Lukáš Konečný se v sobotu po více než půlroční přestávce objeví v ringu. Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského světového šampionátu se v německém Halle utká s Kimfutou Makussuou z Konga v zápase na šest kol.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Lukáš Konečný.

Článek

Pro Konečného bude duel přípravou na očekávaný souboj s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem o titul mistra světa organizace WBO v lehké střední váze, který byl již dvakrát odložen kvůli zdravotním problémům jednoho z aktérů.

"Vypadá to, že se utkáme začátkem května v Drážďanech. Více bych se ale od manažera měl dozvědět tento týden, až spolu budeme mluvit osobně. Bavili jsme se v poslední době jen po telefonu a tohle jsme detailně nerozebírali," řekl Konečný ČTK.

Původně se měl s Dzinzirukem utkat 30. listopadu, ale poranil si mezižeberní sval a duel byl odložen na leden. Ve druhém termínu nemohl boxovat Ukrajinec, který si v přípravě poranil nohu. Duel by se navzdory komplikacím měl uskutečnit a pokud k němu dojde v Drážďanech, bude to pro Konečného žijícího v Ústí nad Labem výborné.

V Drážďanech by měl větší podporu fanoušků

"Bylo by to super. Měl bych to půl hodiny od baráku a i pro fanoušky by to bylo dobré, mohl bych tam mít podporu. Z Ústí je to blíže a rychleji než do Prahy," uvedl člen německé stáje SES Ulfa Steinfortha.

Momentálně se však Konečný soustředí na souboj s Makussuou, který nahradil původně plánovaného soupeře Rumuna Vasila Suricu. "Změnilo se to asi před týdnem, ani nevím proč. Možná jsem za to i rád, protože původní soupeř měl horší bilanci než současný a přitom byl relativně nebezpečný," řekl český boxer.

I před Makkusuou však má menší respekt. "Tenhle mě straší, že všechny zápasy odboxoval o dvě kategorie výše ve váze do 76,5 kg. Jsem zvědavý, jak se dostane do mojí váhy. Manažer ale říkal, že ji bude mít," řekl Konečný na adresu boxera, který má bilanci 10 výher a 11 porážek. "Každopádně jsem favoritem a měl bych vyhrát," uvedl.

Fakt, že se v ringu představí po více než půlroční přestávce, prý jeho výkon nepoznamená. "Neměl by to být problém. Boxuji celý život, takže bych měl půl roku bez zápasu vydržet. Navíc jsem měl spoustu sparingů a jsem v tvrdé přípravě," dodal Konečný, který se hned po zápase vydá do Prahy. V noci by pak měl v televizi spolukomentovat souboj Vladimíra Klička se Sultanem Ibragimovem o titul profesionálního mistra světa těžké váhy organizací IBF a WBO.

Reklama