Hlavní obsah

Střelci si Peking chválí

PEKING/PRAHA

Už v pátek bude v Pekingu slavnostně zahájen Světový pohár ve sportovní střelbě, který obsahem kopíruje olympijský program. V sobotu střílejí Emmons, Kalná a Sýkorová vzduchovou pušku, Marušková, Musilová a Hyková vzduchovou pistoli. Kostelecký zvládne během víkendu dvoudenní závod v trapu, v neděli se ve vzduchové pistoli představí Tenk.

Článek

„Bude ale víc eliminací, protože tu dorazilo 1600 závodníků z 92 zemí. Střelnice na okraji města je momentálně tou nejlepší na světě. Není to monument, ale účelné, prostorné a špičkově vybavené sportoviště s kvalitním zázemím. Jen přejímky zbraní trvají dlouho, vozí je z letiště v pancéřových vozech s ozbrojenou ochrankou,“ telefonoval Právu šéf české výpravy Vladislav Šaňák.

„Ve městě už je znát, že se blíží velký sportovní svátek. V těch -to dnech je tu příjemné počasí. Se smogem jsme se nesetkali, dýchá se lépe než v centru Prahy. Každá výprava má od velice pozorných pořadatelů k dispozici i dostatek pití,“ líčil Šaňák.

„Jediným problémem se mi zatím zdají ucpané ulice, ale to si organizátoři vzhledem k jejich šířce jistě vyřeší. Nám to na střelnici trvá patnáct minut, značení je výborné už od letiště,“ pochvaloval si Šaňák.

Reklama

Související témata: