Hlavní obsah

Boxer Konečný věří, že odvetu s Dzinzirukem stihne ještě letos

PRAHA

Během příštího týdne by mělo být jasněji, jak asociace WBO naloží s protestem manažera Lukáše Konečného proti prohře českého boxera s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem. Konečný byl ve středu hostem na on-line chatu se čtenáři Sport.cz a podle svých slov věří, že je nařízení odvety reálné. „O tom, že jsem měl vyhrát, mě přesvědčil i výraz a chování soupeře po utkání,“ uvedl devětadvacetiletý brněnský rodák.

Článek

„Dnes jsem se dozvěděl, že v úterý bude na toto téma v Praze tisková konference. Tam se nejspíš od manažera dozvím, dokdy bude asociací WBO v této věci rozhodnuto. Osobně věřím, že odveta je reálná,“ prozradil Konečný.

Manažer Konečného Ulf Steinforth reagoval protestem na sobotní prohru českého boxera s Dzinzirukem v duelu o mistra světa organizace WBO. Ukrajinský boxer vyhrál vyrovnaný zápas 2:0 na body, Konečný ale soudí, že byl lepší. „Je to jen můj dojem. Na druhou stranu mě o tom přesvědčovala spousta dalších diváků jak v hale, tak později i ti, co to viděli v TV. O tom, že jsem měl vyhrát, mě přesvědčil i výraz a chování soupeře po utkání,“ prohlásil držitel dvou bronzových medailí z MS amatérů.

Dzinziruk prý totiž vypadal, že jej samotného obhajoba mistrovského pásu překvapila. „Neradoval se, byl zaskočený. To pozná i velký laik,“ dodal Konečný, kterého potěšilo, že se dokázal vyrovnat s přednostmi svého rivala. „Byl techničtější a rychlejší. Přesto si myslím, že jsem tyto jeho výhody úspěšně eliminoval,“ uvedl.

Konečný věří, že s protestem uspěje a vyzve svého soka do konce roku na domácí půdě. „Vše bude záležet na úspěšnosti či neúspěšnosti protestu. Rozhodně chci boxovat do konce roku v Praze,“ řekl. Cíl pro letošní rok tak zůstává neměnný. „Zápasem s Dzinzirukem jsem se utvrdil v tom, že mám na to získat titul mistra světa. Menší cíle už si dávat nechci,“ dodal.

Reklama