Hlavní obsah

Dvanáctý ročník Adrenalin Cupu se uskuteční opět v Ostravici

PRAHA

V Beskydech se 21. června uskuteční již dvanáctý ročník extrémního závodu štafet Adrenalin Cup. Závod, který se skládá z disciplín běh do vrchu, paragliding, jízda na horském kole a kajaku, se bude konat v Ostravici na úpatí Lysé hory. Právě v místní lokalitě jsou nejextrémnější povětrnostní vlivy z celých Beskyd.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Padrnos se zúčastní letošního ročníku Adrenalin Cupu.

Článek

Každý tým se skládá ze čtyř závodníků, z nichž každý může absolvovat jen jeden úsek. Prvním je běh na 16 kilometrů s převýšením 1145 metrů. Druhým na řadě bude paraglidista, který se bude muset poprat s 5,5 kilometry. Závodníci na horských kolech ujedou 39 kilometrů - na Lysou horu a pak sjezd dolů. Těšit se mohou nově také na vrchařskou prémii. Posledním bude kajakář, na kterého čeká skok do vody s povinným eskymáckým obratem a následná pětikilometrová trať s patnácti brankami.

Pořadatelé doufají, že se jim letos podaří pokořit hranici 50 startujících družstev. V loňském roce do Ostravice přijelo 49 týmů. „Rádi bychom toto číslo letos překonali,“ řekl na úterní tiskové konferenci ředitel závodu Martin Kráčalík.

Ve startovním poli bude k vidění spousta známých jmen. Například účastník slavného cyklistického závodu Tour de France Pavel Padrnos, medailista z OH v Atlantě a Barceloně deblkanoista Miroslav Šimek, či olympijský vítěz z Barcelony Lukáš Pollert. Ten bude zároveň plnit funkci hlavního lékaře závodu.

Space Adrenalin Cup odstartuje v sobotu 21. června v areálu fotbalového stadiónu v Ostravici v 10:00. Nejlepší závodníci budou na stejném místě v cíli očekáváni kolem 13:40.

Reklama