Hlavní obsah

Australští atleti nebudou kvůli zdraví na zahájení LOH

PRAHA/SYDNEY

Z obavy před špatnou kvalitou ovzduší v Pekingu a možných zdravotních následků nepřijede většina australských atletů na slavnostní zahájení letních olympijských her v Pekingu. Sportovci by měli zůstat soustředěni v Hong Kongu a do dějiště her přijedou až těsně před startem svých disciplín.

Článek

Podle manažera australského týmu je zdraví atletů prvořadé. „Víc jak pět šest dnů na místě her a atleti skončí s dýchacími potížemi. Je prakticky nemožné, aby byli na zahájení. Pozdní příjezd plánují ale i další sportovci, jejichž disciplíny začínají později,“ citovala britská BBC Maxe Binningtona. Slavnostní ceremoniál, který odstartuje XXIX. letní olympiádu, se koná v Pekingu 8. srpna, soutěže atletů ale začínají až o týden později.

Pauzy mezi slavnostním zahájením a startem atletických disciplín využije k přípravě mimo dějiště her i největší medailová naděje od protinožců Jana Rawlinsová. Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek se chce připravovat spolu s chodeckým družstvem v Japonsku. Absenci při úvodní ceremoniálu deklarovali také australští triatlonisté.

Reklama

Související témata: