Hlavní obsah

Serena Williamsová se na chvíli stala krasobruslařkou

LONDÝN

Serena Williamsová se nechala vyfotit jako krasobruslařka, Ana Ivanovičová si vyzkoušela plážový volejbal, Roger Federer zapózoval jako šermíř a Rafael Nadal si splnil dětský sen, když se na chvíli stal fotbalistou. Rozličné sportovní role si špičkoví tenisté vyzkoušeli v rámci projektu mezinárodní federace ITF, která při oslavách 20. výročí návratu tenisu na olympijské hry přesvědčila čtyřicítku hráčů, aby pózovali v jiných odvětvích.

Článek

Vznikla z toho kniha Journey to Beijing: Tennis Celebrates the Olympics (Cesta do Pekingu: Tenis oslavuje olympiádu), která byla v úterý představena ve Wimbledonu. Tenis je celosvětovým sportem, takže fotografie byly pořízeny po celém světě.

Chilští olympijští vítězové Nicolas Massu a Fernando Gonzalez si vyzkoušeli roli maratonských běžců v ulicích Santiaga de Chile. Maria Šarapovová byla vyfocena jako moderní gymnastka v Los Angeles, robustní Serena Williamsová se krasobruslařkou na pár okamžiků stala na kluzišti v Palm Beach na Floridě.

Nadal si chtěl zkusit roli fotbalisty

Jako jeden z prvních se do projektu zapojil druhý hráč světa Nadal, který si na loňském Turnaji mistrů zkusil roli fotbalisty. Tento sport je mu blízký, jeho strýc Miguel Angel byl obráncem FC Barcelona a španělské reprezentace. Mezi tenisty nebyl Nadal jediný, kdo toužil nechat se vyfotit s fotbalovým míčem. "Každý z mužských hráčů chtěl být fotbalistou," prozradil mluvčí ITF Nick Imison.

Čtyřnásobný vítěz Roland Garros dodnes vzpomíná na olympijské hry v Barceloně, kdy jako šestiletý seděl přilepený u televize při triumfu svého krajana Fermina Cacha na patnáctistovce. "Posledních pár metrů bylo neuvěřitelných," řekl Nadal.

Olympiáda se stala osudem světové jedničce Federerovi, který na hrách v Sydney v roce 2000 potkal svou životní partnerku Mirku Vavrinecovou. Není se tak co divit, že je ochoten při slavnostním zahájení tři hodiny rozdávat podpisy a prohlašuje, že si užívá každou minutu her. A to bez ohledu na to, že ho ve druhém kole těch posledních před čtyřmi lety v Aténách vyřadil Tomáš Berdych.

Reklama