Hlavní obsah

Konečný bere duel s Brazilcem jako přípravu na mistrovskou odvetu

ÚSTÍ NAD LABEM

Úterní duel s Brazilcem Luizem Augustou dos Santosem v Brně poslouží českému boxerovi Lukáši Konečnému jako ostrá příprava na odvetu s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem o titul mistra světa organizace WBO. Oba jeho nejbližší soupeři boxují podle Konečného podobným stylem. Na čtvrteční tiskové konferenci v Ústí nad Labem český profesionál zároveň oznámil, že protest jeho týmu proti dubnové porážce s Dzinzirukem byl zamítnut; odvetný zápas se ale uskuteční prý ještě do konce roku.

Článek

Brazilský protivník bude podle Konečného velmi nebezpečný. V profesionální kariéře sice ve 14 zápasech prohrál, ale ve 24 uspěl, a to s výjimkou čtyř duelů vždy před limitem. Má údajně pověst velkého bijce.

Konečný zase bude mít v Brně výhodu domácího prostředí, protože se zde narodil a má tu mnoho přátel. Jeho přípravu ale nyní komplikuje boxerský kemp, který v tomto týdnu v Ústí nad Labem vede. Část tréninků proto absolvoval s 16 boxery a jednou boxerkou.

"Není to ideální," přiznal Konečný. Kemp byl ale dlouhodobě naplánovaný a český boxer nechtěl podle svých slov mladé boxery o nic ošidit. Dnes ale začne opět trénovat naplno sám, aby se na zápas co nejlépe připravil.

Konečný ve čtvrtek také řekl, že se zhruba před týdnem dozvěděl, že jeho protest proti výsledku zápasu s Dzinzirukem, který v dubnu v Drážďanech prohrál 0:2 na body, byl zamítnut. Také proto manažeři boxerů vyjednávají o odvetě. "Dzinziruk je férový a chce dokázat, že titul mistra světa vyhrál právem. Já zase chci dokázat, že jsem lepší," uvedl Konečný.

Přesný termín odvety nechtěl prozradit, protože dosud není definitivně potvrzen. Zápas se podle něho uskuteční letos nejspíše opět v Drážďanech, i když určitě ne v prosinci.

Reklama