Hlavní obsah

Sáblíková zvítězila v Plzni v závodě ČP in-line bruslařů

PLZEŇ

Česká sportovkyně roku 2007 a mistryně světa v rychlobruslení Martina Sáblíková si letní přípravu zpestřuje cyklistikou a také na kolečkových bruslích. O víkendu v závodě Českého poháru v in-line bruslení potvrdila roli favoritky a v Plzni vyhrála půlmaratón před reprezentační kolegyní Kateřinou Novotnou. Mezi muži se po závěrečném spurtu radoval Slovák Milan Križan.

Článek

Martina Sáblíková se v neděli v Plzni postavila ke svému letošnímu druhému startu na kolečkových bruslích a v dresu Nowis Teamu spolu se svými kolegy od startu diktovala tempo celému závodnímu poli, jež čítalo 104 jezdců. Peloton se brzy roztrhal, což bylo před startem cílem Sáblíkové. „Chtěli jsme vedoucí pole ve druhém nebo třetím kole roztrhat. Ale nakonec se to roztrhalo i bez použití nějaké taktiky našeho týmu,“ řekla po závodě česká olympionička.

Do čela se rychle dostala desítka uprchlíků, ve které nechyběla Sáblíková, Novotná, Križan, Lochman, či Sáblík. Po čtyřech z osmi kol na 2 730 metrů dlouhém okruhu měla vedoucí skupinka náskok 40 sekund před hlavním polem a svůj odstup nadále zvyšovala. „Nejvíce tahali špice Petr Lochman, Milan Sáblík a Martina Sáblíková,“ komentovala průběh Novotná.

Rozhodovalo se v závěrečném spurtu

Celá skupina jezdila pohromadě až do závěrečné otočky před cílovou rovinkou. Nejvíce sil měl v závěrečném spurtu Milan Križan před Milanem Sáblíkem a Martinou Sáblíkovou, která jen těsně porazila Kateřinu Novotnou. Sama Sáblíková se už nemůže dočkat, až začne trénovat na ledě. „Moc se na to těším,“ poznamenala a doplnila, že si plzeňský závod užila: „Jelo se na pěkné trati, ale byl to hodně náročný závod, dost foukalo. Se svým výkonem jsem moc spokojená.“

Na těžké povětrnostní podmínky si v cíli 12. závodu Nestlé LifeInLine Tour postěžoval také vítěz Milan Križan: „Chladněji už snad ani být nemohlo. Vítr byl hodně krutý.“ S druhým místem mezi ženami byla po dojezdu spokojená i Novotná. „Byla jsem dobře rozjetá ze štafety, přišla ale slabší chvilka. Naštěstí krize netrvala dlouho, pak jsem si závod opět užívala,“ nechala se v cíli slyšet Novotná.

Výsledky půlmaratonu Českého poháru v in-line bruslení:
Ženy: 1. Martina Sáblíková (Nowis Team) 38:01,0, 2. Kateřina Novotná (KSB Benátky) -0:00,1, 3. Andrea Jirků (Nowis Team) -1:36,5.
Muži: 1. Milan Križan (Inlinebss.sk) 38:00,2, 2. Milan Sáblík (Nowis Team) -0:00,3, 3. Matěj Pravda (Nowis Team) -0:01,3.

Reklama

Související témata: