Hlavní obsah

Stolní tenisté El Niňa postoupili do osmifinále Poháru ETTU

PRAHA

Stolní tenisté pražského klubu El Niňo postoupili jako jediný český celek do osmifinále Poháru ETTU. Svěřenci trenéra Jindřicha Panského využili výhody domácího prostředí a ve své hale na Kotlářce vyhráli všechny tři zápasy. V této druhé nejvýznamnější klubové soutěži Evropy usilovali o postup také hráči Robotu Mokré Lazce a Sokola Králův Dvůr, ale na prvenství ve svých skupinách o víkendu nedosáhli.

Článek

Hráči El Niňa se nejvíce zapotili v duelu s předním italským celkem Paluscate Este, v jehož barvách hrají i dva zkušení čeští stolní tenisté Richard Výborný a Marek Klásek. Úřadující mistr republiky ale i toto dramatické utkání nakonec zvládl a po vítězství 3:2 si otevřel cestu mezi nejlepších šestnáct týmů Poháru ETTU.

V osmifinále se El Niňo na počátku listopadu představí ve Francii proti celku Caen TTC, v němž působí bývalý český reprezentant Josef Plachý. V soutěží žen letos Česká republika nemá zastoupení.

Výsledky českých mužstev v 2. kole Poháru ETTU:
Skupina 1 (Ostrzeszow): Sokol Králův Dvůr - CS Runcal (Portug.) 3:1, Trakso Ostrzeszow (Pol.) - Králův Dvůr 3:2, Králův Dvůr - Irun Leka (Šp.) 2:3.
Pořadí: 1. Irun Leka 6 bodů, 2. Ostrzeszow 5, 3. Králův Dvůr 4, 4. SC Runcal 3.
Skupina 4 (Praha): Adana Ihtisas (Tur.) - El Niňo Praha 1:3, El Niňo - Paluscate Este (It.) 3:2, El Niňo - Line Westa (Niz.) 3:1.
Pořadí: 1. El Niňo 6, 2. Paluscate Este 5, 3. Adana Ihtisas 4, 4. Line Westa 3.
Skupina 5 (Mokré Lazce): Robot Mokré Lazce - CD de Maio (Portug.) 3:0, DH Jekatěrinburg (Rus.) - Mokré Lazce 3:1, Mokré Lazce - FVT Rotterdam (Niz.) 3:0.
Pořadí: 1. DH Jekatěrinburg 6, 2. Mokré Lazce 5, 3. FVT Rotterdam 4, 4. CD de Maio 3.

Reklama