Hlavní obsah

Ryzák Ultimate Fight se stal vítězem 93. Gomba handicapu

Praha

Ryzák Ultimate Fight s žokejem Tomášem Lukáškem ovládl 93. ročník sprinterského Gomba handicapu a ukončil tříleté kralování hnědáka Master Of Gold. Ještě silněji obsazenou 62. Velkou dubnovou cenu na závodišti Chuchle Arena Praha vyhrál bělouš Ignacius Reilly s žokejem Davidem Liškou.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vítěz Tomáš Lukášek na koni Ultimate Fight.

Článek

V Gomba handicapu na 1200 metrů se po startu ujala vedení favoritka Sweeticon s žokejem Davidem Liškou. O vedení přišla 200 metrů před cílem, kdy se přes ni přehnal Ultimate Fight. Vítěz dostihu EJC Million z roku 2017 uhájil prvenství před Manoamanem s Jiřím Palíkem a zajistil si dvanáctou výhru v kariéře.

Šestatřicetiletý Lukášek v letošní dostihové sezoně, která začala kvůli opatřením proti koronaviru se zpožděním, slavil už páté vítězství. Čtyřikrát uspěl v zahajovacím dostihovém dnu v pondělí v Mostě. I v Praze se dnes závodilo bez diváků. "Musíme být hlavně všichni rádi, že se vůbec běhá," uvedl.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vítěz Tomáš Lukášek na koni Ultimate Fight.

Vzhledem k nemožnosti zahraničích výjezdů se na startu 62. Velké dubnové ceny objevila jedna z nejsilnějších sestav v českých rovinových dostizích.

Dostih na 1800 metrů pro čtyřleté a starší koně pro sebe rozhodl loňský vítěz Velké jarní ceny Ignacius Reilly, který finišoval z vnějšku před Torque Power. Třetí doběhl Saša. Neprosadil se pětiletý valach Kronprinze, který loni vyhrál v Německu dostih kategorie Gr.3, ale v Praze skončil při české premiéře devátý.

Rovinové dostihy budou pokračovat příští sobotu 30. května na závodišti v Karlových Varech, do Prahy se vrátí v neděli 6. června.

Dostihový mítink v Praze-Velké Chuchli:
Gomba handicap, rovinový dostih (1200 m, čtyřletí a starší koně, dotace 135.000 korun):
1. Ultimate Fight (ž. Lukášek, tr. Koplík, stáj Václav Slovák)
2. Manoamano,
3. Beau Massagot
Velká dubnová cena, rovinový dostih (1800 m, čtyřletí a starší koně, 150.000 korun):
1. Ignacius Reilly (ž. Liška, tr. Luka, stáj Syndikát V3J)
2. Torque Power
3. Saša
Další dostihy:
I. Red Dynamite (ž. Verner) - Shamalann - Prince of Havana
II. Maverana (ž. Palík) - Na konci duhy - Lucas Warrior
III. Manolla (ž. Janáčková Koplíková) - Wirrwarr - Nemo,
V. Coltyn (am. Mokrošová - Nurwela - Born to Race,
VII. Wicker Stone (ž. Palík) - Jenny Walker - Fulmine Luna,
VIII. Dalandi (ž. Rája) - Mount Q - Saul

Reklama