Hlavní obsah

VIDEO: Šéf ČOV na fair play inspekci v Třemošné

PRAHA/TŘEMOŠNÁ

U vytržení byli ve středu žáci základní školy v Třemošné u Plzně. V doprovodu olympijské medailistky Květy Peckové tam totiž zavítal předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek při inspekci za dvanáctiletým Ondřejem Dobrým, který byl oceněn zvláštní cenou fair play za čestné sportovní jednání.

Foto: Jan Vítek

Předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek (vlevo) v rozhovoru s Ondřejem Dobrým, který byl oceněn zvláštní cenou fair play.

Článek

Ondřej při krajském přespolním běhu pomohl nezištně závodníkovi, který si poranil kotník. Na úkor svého umístění ho dovedl k pořadatelům a teprve poté pokračoval v závodě. „Kamarádi se nejdřív divili, proč jsem to udělal, ale pak byli rádi,“ řekl Ondřej. „A teď už jsou určitě nadšení,“ usmíval se poté, co pózoval fotografům. Celá třída pak dostala speciální odznaky klubu fair play a olympijská trika od oficiálního partnera Českého olympijského týmu.

„Je to letos novum, věřím, že pět kruhů, které děti budou nosit na hrudi, bude zavazující a že se stejně jako Ondřej přihlásí k myšlence čestného sportovního jednání,“ prohlásil Jirásek. „Je dobře, že jsme se sem vydali. Bylo to zajímavé. A věřím, že i inspirující,“ doplnila Pecková, která spolu se šéfem ČOV po oficiálním předání cen odpověděla i na ožehavé dotazy. Žáky zajímal například postoj ČOV k otázce dopingu.

Reklama

Související témata: