Hlavní obsah

Hatla v Pardubicích porazil své olympijské koně

PARDUBICE

Jaroslav Hatla dokazuje, že patří k elitě české jezdecké všestrannosti. Před týdnem vyhrál v Pardubicích úvodní závody sezóny a o víkendu vybojoval další dvě vítězství. Dvojnásobný účastník olympijských her byl dominantní postavou kvalifikačního závodu 44. ročníku Zlaté podkovy v jezdecké všestrannosti.

Článek

Hatla vyhrál Zlatou podkovu s Alvarem a se Second Supremem byl nejlepší i ve Stříbrné podkově. "Všechno mi klaplo úplně perfektně," uvedl Hatla v oficiální zprávě závodů. "Oba koně jsou zkušení a takové umístění jsem od nich očekával," dodal jezdec, hájící barvy Horse Academy Radimovice.

Ve Zlaté podkově startovali i dva koně, s nimiž se Hatla zúčastnil olympijských her. S K-Boyem startoval v Aténách 2004 a s Karlou loni v Číně. V jejich sedle se tentokrát objevila šestnáctiletá jezdkyně Nikola Ečerová; s K-Boyem skončila sedmnáctá, s Karlou byla čtyřiadvacátá.

"Opět se ukázalo, že jsou to strašně těžcí koně na ježdění. Stačí malé zaváhání a hned je problém. Nikola to ale odjela fantasticky na to, co má odježděno. Vždyť s Karlou závodila poprvé," prohlásil Hatla.

Reklama