Hlavní obsah

Stolní tenistka Vacenovská prohrála ve čtvrtfinále MS

JOKOHAMA

Stolní tenistka Iveta Vacenovská na medaili z mistrovství světa v Jokohamě nedosáhla. V nedělním čtvrtfinále podlehla dvanácté hráčce světového žebříčku Liou Š'-wen z Číny 1:4 na sety. Mezi nejlepší osmičkou ženské dvouhry na MS měl český stolní tenis zastoupení po 22 letech.

Článek

Vacenovská zaskočila favoritku rychlou hrou a získala první set. I další sady - až na čtvrtou - byly velice vyrovnané. Bojující Češka třetí set prohrála až 10:12, v pátém pak nevyužila čtyři setboly a sama zkazila až při třetím mečbolu.

"Hrdinský boj české hráčky, ale čínská dívka prohru nedopustila," napsal komentátor na serveru mezinárodní federace ITTF.

Postup do čtvrtfinále je pro Vacenovskou, momentálně 90. hráčku světového žebříčku ITTF, životním úspěchem. Česká stolní tenistka prožívá příjemné období, letos vyhrála s Lincem i Ligu mistryň.

"Mentálně jsem v současné době silnější a v posledních šesti měsících v této sféře vyrovnanější," řekla Vacenovská po výhře nad krajankou a kamarádkou Renátou Štrbíkovou v sobotním osmifinále.

Vacenovská měla v Jokohamě i štěstí, protože na asijskou hráčku narazila až mezi osmičkou. Před Štrbíkovou porazila Ramosovou z Venezuely, Rusku Voronovovou a Slovenku Ódorovou. "Takticky a technicky se cítím lepší a proti evropským hráčkám si věřím na vítězství," konstatovala třiadvacetiletá Vacenovská.

MS ve stolním tenisu v Jokohamě:
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Liou Š'-wen (Čína) - Vacenovská (ČR) 4:1 (-9, 8, 10, 5, 15).

Reklama

Související témata: