Hlavní obsah

Obr Valujev se ve sjednocovacím utkání střetne s Vitalijem Kličkem

MOSKVA

Boxerský svět se ještě letos dočká sjednocovacího zápasu o titul profesionálního mistra světa v těžké váze mezi Nikolajem Valujevem a Vitalijem Kličkem. Ve hře budou tituly organizace WBA, který má v držení Rus Valujev, a organizace WBC, jenž patří Ukrajinci. Zbylé hlavní pásy pro mistra světa jsou v moci mladšího z bratrské dvojice Vladimira Klička.

Článek

"Mluvil jsem s Vitalijem a dohodli jsme se, že se v ringu utkáme. Zatím jednáme o konci září či začátku října. Všichni v boxerském světě chtějí vidět tento duel, neboť už jsou unaveni z tolika verzí titulů," uvedl pětatřicetiletý Valujev. Jeho informaci potvrdil i budoucí soupeř: "Ano, je to pravda. Nikolaj navrhl zápas a já jeho výzvu přijal."

Sedmatřicetiletý Kličko na základě rozhodnutí sportovní arbitráže CAS nemusí obhajovat svůj titul proti bývalému šampionovi Olegu Maskajevovi. Může se tak chystat na duel s Valujevem, o jehož titulu se také vedou spory.

Měl se o něj totiž utkat s Uzbekem Ruslanem Čagajevem. Květnový duel však byl nakonec zrušen, neboť uzbecký boxer měl v těle antigen žloutenky typu B. Čagajev nakonec nastoupil minulý týden proti Vladimiru Kličkovi a prohrál.

Reklama