Hlavní obsah

Hlavní dostih klusáckého mítinku v Chuchli vyhrál Sir Gill

PRAHA

Hlavní dostih čtvrtečního klusáckého mítinku v pražské Chuchli ovládli svěřenci trenéra Jaromíra Kotáska. Cenu Gellérta pro tříleté a starší klusáky vyhrál Sir Gill před Sandonorou F, kteří oba reprezentují stáj Jokr.

Článek

Hlavní dostih rozběhla dvojice koní trenéra Lomana. Za Ocean Ala se zavěsil letošní čtyřnásobný vítěz Le Loir des Bordes, zatímco Sir Gill a Sandonora F se drželi ve středu pole. K podstatnému dění v dostihu došlo až na předposlední rovině, kde začali slábnout Ocean Al a Le Loir des Bordes, zatímco ambiciózně vypadal Wine And Blues, který se posunul v posledním oblouku do čela. Když už to vypadalo, že Wine And Blues zvítězí, přišlo výrazné zrychlení čtyř koní.

Nejsilnější koncovku měl stejně jako v minulém dílu Zlatého okruhu Sir Gill, který pod vedením zkušeného rakouského jezdce Dietera Marze triumfoval o více než dvě délky před Sandonorou F s Jaromírem Kotáskem. Před Wine and Blues se ještě dostali I Can Fly Diamant a Le Loir des Bordes. Sir Gill zaběhl na střední trati výborné tempo 1:16,1.

Na čtyřleté klusáky čekaly kvalifikační rozjížďky pro České klusácké derby. V první z nich, Ceně JS Okna, se suverénně prosadil vystupňovaným tempem ve druhém kole další svěřenec Jaromíra Kotáska Yanick Boko, který v tempu 1:17,8 zadrženě o sedm délek porazil celý dostih aktivně jdoucího Rob des Picanes. Na třetím místě podal výborný výkon při svém teprve druhém letošním startu Ann Magic, zatímco druhý favorit dostihu Önas Bismarck nabral velkou ztrátu cváláním ještě před dostihem a po stíhací jízdě nestačil na více než šesté místo.

Roli vysoké favoritky druhé rozjížďky, Ceny JS Konsorcium, potvrdila suverénka čtyřletého ročníku Jenny Mc Murtie, se kterou se ujal Michal Kalčík vedení hned po startu a nasadil ostré tempo. To jako jediná z osmi soupeřů akceptovala Agita, která se ve druhém kole dostala na druhé místo, ale stejně se nedokázala přiblížit zástupkyni stáji Relay-JO Levín v cíli blíž než na 10 délek. A třetí finišující Extrém již doběhl o více než 20 délek zpět. Jenny Mc Murtie zaběhla kilometrové tempo 1:17,1 a patří jí tedy pozice prvního favorita derby.

Do finále Českého klusáckého derby postoupili čtyři koně z každé rozjížďky přímo a další dva na základě času. Po hlavním dostihu si trenéři volili podle výsledků rozjížděk čísla.

Startovní listina finále Českého klusáckého derby 29. srpna bude mít tuto podobu: 1. Agita, 2. Jenny Mc Murtie, 3. Yanick Boko, 4. Rob des Picanes, 5. Ann Magic, 6. Car Misi, 7. Extrém, 8. Önas Bismarck, 9. Anne Titan, 10. Jupiter Diamant.

Klusácké dostihy v pražské Chuchli:
Cena Gellérta (tříletí a starší klusáci, 70.000 korun, autostart, 2180 m): 1. Sir Gill (Dieter Marz, trenér Jaromír Kotásek, Stáj Jokr), 2. Sandonora F, 3. I Can Fly Diamant, výrok: jistě 2 1/2 - hlava - 1/4, kilometrový čas: 1:16,1.
Rámcové dostihy:
I. Querido Love (Volf) - Ouragan de Joudes - Oligo de Beylev,
II. Dom Perignon (am. Čabla) - Speedy du Perche - Larnaca,
III. Sheep Hammering (am. Rokyta) - Instant Diamant - Air Rocket,
IV. Lover (Kalčík) - Pettite Privée - Piriac Cash,
V. Yanick Boko (Kotásek) - Rob des Picanes - Ann Magic,
VI. Jenny Mc Murtie (Kalčík) - Agita - Extrém,
VIII. Atrakce (Dobrovolný) - Clery - Fantaghiro,
IX. Safír Misi (Volf) - Zephir Medo - Sky Creative Ice B,
X. Lentilka (am. Turek) - Avon Skal - Erin Hammering.

Reklama

Související témata: