Hlavní obsah

Povedený víkend softbalistek Joudrs: vyhrály čtyři zápasy a vládnou extralize

Praha

Šest celků namačkaných v rozmezí šesti bodů. Tak vyrovnaná je v současné době ženská softbalová extraliga. Na první místo se dostaly pražské hráčky z Joudrs, které o víkendu zaznamenaly čtyři výhry. Dvě z nich přivezly ze hřiště Žraloků Ledenice, úřadujících šampionek. „Jsou to velmi cenné výhry," prohlásila Veronika Klimplová, které se v letošní sezoně na pálce daří. Druhé místo drží Tempo Praha, třetí jsou Eagles.

Foto: archiv Veroniky Klimplové

Softbalistce Veronice Klimplové se v letošní sezoně na pálce daří.

Článek

V předchozích třech letech dominovaly softbalistky z Ledenic, nyní jsou na vrcholu pražské týmy. Po druhé polovině základní části jsou plně zastoupeny na pomyslených stupních vítězů. „Projevilo se, že po odchodu nejlepší ledenické a české nadhazovačky Veroniky Peckové do zahraniční se soutěž velmi vyrovnala. Je asi nejnapínavější za poslední roky," dodala Klimplová, opora Joudrs a reprezentace.

Tým z pražských Bohnic si v letošní sezoně připsal 16 vítězství a šest proher. Soupeřkám nadělil 183 bodů, což je suverénně nejvíce. „Našim plánem je skončit na prvním místě po základní části. Počítáme také s tím, že pandemie může ovlivnit další program a systém. Proto chceme skončit co nejlépe," potvrdila Klimplová z Joudrs. Jeho hráčky titul naposledy získaly v roce 2016. Od té doby se datuje Žraločí nadvláda.

Právě Klimplové se aktuálně nejvíce daří na pálce. V sezoně zaznamenala už 30 úspěšných odpalů a týmu přinesla 22 bodů. „Ze začátku jsem měla trochu problém, než jsem načasovala švihy na nadhazovačky. Postupně se do toho dostávám. Mám dobrý pálkařský průměr, věřím si," doplnila spokojeně reprezentantka, která má zkušenosti také se zámořským softbalem.

Základní část softbalové extraligy skončí v polovině září, dva nejlepší týmy postupují přímo do semifinále, třetí až šestý pak do čtvrtfinále.

Reklama