Hlavní obsah

Kostelecký zřejmě Mexiko vynechá

PRAHA

Olympijský vítěz v brokové střelecké disciplíně trap David Kostelecký má v letošním programu jen jeden otazník. „Světový pohár startuje nezvykle brzy, už 1. března v mexickém Acapulku. To je období, kdy jsem ještě zvyklý ladit na sezónu. Když to tak vezmu, vlastně bych si i s cestou a aklimatizací rozházel program na čtrnáct dní, takže zřejmě Mexiko vynechám a vyrazím raději na soustředění v kyperském teple,“ prozrazuje Kostelecký.

Foto: Ivana Roháčková

David Kostelecký

Článek

Brokovnici nedržel dva měsíce v ruce. „Naposledy jsem si vystřelil na listopadovém finále Světového poháru v Pekingu, kde jsme stříleli skoro za horších klimatických podmínek, než teď panují u nás.“ Přes zimu doma hlavně dohání fyzičku. „Běhám, plavu, hraji různé hry. Po olympijské sezóně, kdy jsem se v zimě nedostal k pořádnému tréninku, jsem to před sebou pořád valil jako balvan. Teď konečně manko srovnávám a jak to počasí dovolí, chtěl bych i začít střílet,“ přiznává střelec.

„V půlce dubna určitě absolvuji pohárový závod v Pekingu, v květnu pak hned další v anglickém Dorsetu, což bude dobré z hlediska poznání prostředí, kde bude olympiáda,“ naznačuje závodní plány Kostelecký.

„V první půlce června se střílí tradiční závod Světového poháru v Lonatu a potom následuje evropský šampionát v Kazani,“ přibližuje program. „O prázdninách přijde na řadu mistrovství světa v Mnichově, kde se bude střílet už o účastnická místa pro olympijský Londýn. V Německu by měla vrcholit moje forma,“ dodává olympijský vítěz z Pekingu.

David Kostelecký se věnuje i charitě. Zaplatil výcvik speciálního slepeckého psa. „V nejbližších dnech by měl být podle mých informací výcvik dokončen a pes předán novému majiteli, jemuž bude dělat průvodce. Chtěl bych psa i majitele poznat osobně. Nepovažuji svoje rozhodnutí za nic mimořádného, jen za krok, který jsem rád udělal,“ říká skromně 34letý střelec.

Reklama

Související témata: