Hlavní obsah

Rychlobruslaři přišli o úvodní čtyři závody Světového poháru

Lausanne/Praha

Kvůli pandemii koronaviru byly zrušeny úvodní čtyři závody nové sezony Světového poháru v rychlobruslení, které se měly konat v listopadu a prosinci. Mezinárodní bruslařská unie (ISU) zároveň odvolala také dva listopadové závody SP v rychlobruslení na krátké dráze.

Foto: Pavel Lebeda/Sport Invest

Martina Sáblíková. Ilustrační foto.

Článek

ISU během víkendového online jednání rozhodla o tom, že rychlobruslaři včetně české hvězdy Martiny Sáblíkové přijdou o závody v Tomaszówě Mazowieckém (13. až 15. listopadu), Stavangeru (20. až 22. listopadu), Salt Lake City (4. až 6. prosince) a Calgary (11. až 13. prosince).

Mezinárodní unie uvedla, že prověřuje možnost nahradit zrušené závody akcemi v Nizozemsku. Na zpracování tohoto konceptu ale potřebuje více času. V kalendáři SP tak aktuálně zbyl jen únorový závod v Číně a březnové finále v Heerenveenu.

Minulá sezona Světového poháru se stihla dokončit krátce před vypuknutím pandemie, trojnásobná olympijská vítězka Sáblíková ovládla potřinácté hodnocení seriálu na dlouhých tratích.

Rychlobruslaři na krátké dráze přišli v nové sezoně zatím jen o dva úvodní díly v kanadských městech v Montreal a Laval v první polovině listopadu.

Reklama