Hlavní obsah

Judisté Krpálek s Musilem skončili na SP v Praze třetí

PRAHA

Čeští judisté Lukáš Krpálek a Jaromír Musil obsadili na turnaji Světového poháru v Praze třetí místa. Krpálek bral bronz ve váze do 100 kilogramů a Musil v kategorii do 81 kg. Další domácí reprezentanti se v soubojích těžkých vah v hale pražské Sparty na Podvinném mlýně neprosadili na bodované příčky do sedmého místa, stejně jako v sobotu zástupci v lehkých vahách.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Judista Lukáš Krpálek

Článek

Devatenáctiletý Krpálek byl největší českou nadějí a potvrdil dobrou formu, kterou už před týdnem ukázal na SP v Düsseldorfu, kde skončil druhý. V neděli si o jedno místo pohoršil, i přesto se počtvrté v kariéře dostal v seriálu na stupně vítězů. Krpálek postupně porazil Turka Feyyaze Yaziciho a slovenského reprezentanta Zoltána Palkovacse. Pak člen USK Praha na ipon podlehl Ukrajinci Vjačeslavu Denysovovi, ale v opravách jej k bronzu vynesly výhry nad Gruzíncem Levanem Zhorzholianim a Švédem Martiem Pacekem.

Musil naopak překvapil. Judista Sokola Vršovice postupně zdolal Belgičana Joachima Bottieaua, Španěla Jorgeho Benaventeho, Itala Antonia Ciana a Rumuna Mariana Halase. Až v semifinále podlehl hladce na ipon Korejci Kim Če-ponovi, bronzovému medailistovi z posledního mistrovství světa, který dnes suverénně zvítězil. Musil však v opravách zabral a po výhře nad Argentincem Emmanuelem Lucentim skončil třetí.

Ve stejné váze se nedařilo Jaromíru Ježkovi, pátému z předloňského ME a účastníkovi olympiády v Pekingu, jehož naděje skončily hned po úvodní prohře s Turkem Doganem Tekinem.

Světový pohár judistů v Praze:
Do 81 kg: 1. Kim Če-pon, 2. Song Te-Nam (oba Korea), 3. Musil (ČR) a Nagysolymosi (Maď.), ... bez umístění Ježek, Švec a Mužík (všichni ČR),
do 90 kg: 1. Liparteliani (Gruz.), 2. Bauza (Lit.), 3. Synyjavskij (Ukr.) a Nyman (Švéd.), ... bez umístění M. Krpálek a Horák (oba ČR),
do 100 kg: 1. Bijadulin (Běl.), 2. Kostojev (Rus.), 3. L. Krpálek (ČR) a Denysov (Ukr.),
nad 100 kg: 1. Bondarenko (Ukr.), 2. Kim Song-min (Korea), 3. Paskevičijus (Lit.) a Bianchessi (It.), ... bez umístění Uhlík (ČR).

Reklama