Hlavní obsah

VIDEO: Tělo jako důkaz. Svaly absolutního mistra světa v obrazech

PRAHA

Nešlo jinak. Jeho oči zalily slzy. Stav namíchaný bolestí, smutkem a radostí. Český kulturista Jindřich Michálek se stal na Maltě absolutním mistrem světa organizace NABBA 2010. Vyhrál, nebylo lepšího. Přesto. Po vyřknutí svého jména nemyslel na triumf. Myšlenky patřily jeho zemřelé manželce. Kvůli ní bojoval...

Foto: archiv JindraMichalek.cz

Kulturista Jindřich Michálek

Článek

„Něco neskutečného. Výhru jsem nečekal, měl jsem silné soupeře, ale když jsem slyšel své jméno, tak to byly jedním slovem emoce. Opravdu hodně emoce. Dělal jsem to kvůli jednomu člověku, který tu už není... zemřela mi manželka. První myšlenky patřily jí, dělal jsem to kvůli ní,“ přiznal kulturista, který v červnu na Maltě opanoval celou soutěž a všechny soky nechal za sebou. Ti viděli jeho záda.

Při nabírání hmoty vážil až 110 kilogramů. Poté na Mezinárodním mistrovství České republiky váha ukázala 91,5 kilo. Figura bez tuků. Jen vysekané tělo. Na klání nejlepších měl ještě o necelé dva kilogramy svalové hmoty více. „Když má člověk formu, tak si věří, má vnitřní pohodu. Horší pro mě bylo, když  jsem měl mluvit do kamery. Na tohle jsem strašný nervák,“ přiznal se po natáčení pro Sport.cz Michálek, který má nyní možnost se podívat mezi profesionály.

„Kde je vůle, tam je cesta,“ praví slogan na stránkách dvaatřicetiletého kulturisty. Stalo se. Ale i tací, kteří musí kvůli minimu tuku dodržovat striktní životosprávu, umí zapomenout na „správné vychování.“ Zvláště, když je důvod. „Po závodě byl na programu raut. Tak jsem si dal těstoviny a dorty,“ přiznal bez mučení rodák z Prahy, kterému se dostalo odměny i po příjezdu domů.

„Rodina mi fandila, tam se reakce projevily nejvíce. Ale přišly i další gratulace. Super, lidi třeba chtějí poradit s tréninkem,“ dodal muž, který je i dvanáct let trenérem mezi posilovacími stroji. Teď přidal do životopisu i titul absolutního mistra světa.

Reklama