Hlavní obsah

VIDEO: Hokejisté přestali trénovat, hráli poker pro charitu

PRAHA

Žádná výstroj, žádné body. Jen jemný ťukot žetonů a připravené bankovky, které často svírala nerezová lesknoucí spona. Deset hokejistů usedlo k pokerovým stolům. Páteční odpoledne patřilo druhému charitativnímu turnaji PokerStars 2010. Celkem devatenáct hráčů vybralo 306 tisíc za čtyři hodiny zápolení. Vyhrál profesionál Petr Bulíř, druhý skončil Martin Ručinský.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Jaroslav Špaček během charitativního turnaje PokerStars

Článek

Základní vklad činil pět tisíc korun na hlavu. Ne všem ale žetony za tuto částku stačily. To byl případ i loňského nejlepšího hokejisty Martina Hanzla, kdy skončil celkově druhý.  „Letos zklamání. Dostal jsem se do finálového stolu, ale nejsem pokerový hráč. Dnes jsem přispěl dost, byl jsem si asi čtyřikrát. Odpoledne za dvacet tisíc,“ usmál se hráč Phoenixu, který bojoval za Dětské oddělení nemocnice v Českých Budějovicích. Ale bank si rozdělila jen první trojice.

Obecně prospěšná společnost Rozmarýna získala 153 tisíc korun od Petra Bulíře. Martin Ručinský přispěl částkou 91 800 korun pro Nadaci Pavla Koláře. A pomohlo i blufování. „Záleží na situaci. Někdy se to povede,“ usmíval se útočník Sparty. „Pavel mi často pomohl, jsem rád, že se mu aspoň nějak můžu odvděčit,“ dodal na adresu známého fyzioterapeuta olympijský vítěz z Nagana.

Martin Hanzal během charitativního turnaje PokerStarsfoto: ČTK/Michal Doležal

Třetí kdo vydělal na „hazardu“ byla Léčebna tuberkulózních a respiračních nemocí Janov. Za tu bojoval Jaroslav Špaček. Třetí místo znamenalo 61 200 korun. „Nefoť, když mi je berou,“ byl na počátku celé hry rozmrzelý obránce Montrealu. Jeho žetony totiž měnily majitele. Nakonec přece jen uspěl.

Ale kdo odešel od zeleného stolu mírně zklamaný, byl slovenský hráč Dag Pavlovič. Přijel s vizitkou úspěchu z letošní World Series of Poker, kde jeho účet obohatilo 200 tisíc dolarů. Praha mu nakloněna nebyla.

Radost mohly ale mít nadace, za které hráči bojovali - například Tomáš Plekanec, Ondřej Pavelec, Petr Průcha, Jakub Voráček, Jiří Tlustý, Radek Bonk, Radek Smoleňák, ale také squashista Jan Koukal. I přes finanční krizi se v hlídaném trezoru sešlo o 75 tisíc korun víco oproti premiérovému ročníku.

Reklama

Související témata: