Hlavní obsah

Vítěz Českého derby Talgado po zranění doběhl v Drážďanech osmý

DRÁŽĎANY

Vítěz červnového Českého derby Talgado se vrátil po zranění na mítinku v Drážďanech, kde dnes v dostihu Preis der Ostdeutschen Sparkassen na 2200 metrů o 20.000 eur obsadil mezi jedenácti účastníky osmé místo. Svěřenec trenéra Filipa Neuberga absolvoval pod vedením žokeje Filipa Minaříka celý dostih na zadních pozicích a nejlepší koně v jeho průběhu prakticky neohrozil.

Článek

Talgado se v minulých měsících léčil ze zranění a výpadek v tréninku se na jeho výkonu na hluboké dráze podepsal. "Měl jsem z něj ale dobrý pocit. Je vidět, že mu chybí trénink, ale dělal dojem koně, v kterém je určitě i něco pro budoucnost, na což se lze těšit," uvedl Minařík.

Český žokej působící v Německu zaznamenal v Drážďanech dvě vítězství, čímž svou letošní bilanci vylepšil na 78 prvenství. Na vedoucího muže německého šampionátu Eduarda Pedrozu mu chybí 12 úspěchů. "Tohle už prakticky nemám šanci dotáhnout. Potřetí za sebou jsem druhý, ale nezbývá, než se s tím spokojit," řekl Minařík.

Na drážďanské dráze se představilo i dalších šest koní v českém tréninku. Nejlépe si vedl Desperado pod žokejem Tomášem Lukáškem, který v dostihu na 2200 metrů pro pražského trenéra Jaroslava Drlíka vybojoval třetí místo.

Reklama

Související témata: