Hlavní obsah

Tyson potvrdil příjezd do Prahy, kolotoč kolem něj vyjde na 10 miliónů

PRAHA

Je podepsáno. Legenda potvrdila, že opravdu přijede. Bývalý světový boxerský šampión Mike Tyson má 23. března vystoupit v Praze z letadla. První říjnový pokus nevyšel, současné úsilí by nemělo potkat k.o. Oběma stranami bylo parafováno 12. ledna. A nejde o nic laciného, akce spojené s Tysonovým jménem vyjdou na 10 miliónů korun.

Článek

„Mike přijede, smlouva je potvrzena, pracovali jsme ještě dnes v noci. Mike je velmi šťastný a souhlasí se všemi body smlouvy. Vše běží podle plánu,“ potvrdil přímo v Praze Tysonův manažer Carl Holness.

Bývalý světový šampión v Česku pobude čtyři dny. Během této doby navštíví onkologické oddělení v Motole, zúčastní se galavečeru Heroes Gate 3 v hale hokejové Slavie jehož součástí bude titulový zápas MMA o pás mistra světa WKF. Dále také povede dva tréninky.

„Pokud bude zdravý, tak bez problémů přijede,“ řekl jeden z promotérů nadcházející akce Ladislav Kutil. „Mike je zdravý, ale ve smlouvě je ukotveno, že pokud by došlo k nevolnosti, zlomenině, nehodě, tak on musí přijet v náhradním termínu do tří měsíců,“ přidal vysvětlení Radim Tauchen, který komunikuje za českou stranu s Tysonovým managerem.

Drtivá pravačka Železného Mika Tysona dopadla na tvář Clifforda Etienna a ten se kácí k zemi.foto: ČTK/AP

Rozpočet na několik desítek březnových hodin se pohybuje okolo částky deseti miliónů korun. V té je zahrnuta odměna pro Tysona, ubytování, finanční charitativní dary, uspořádání galavečeru. „Jde přibližně o deset miliónů,“ prozradil Pavol Mucha, druhý z promotérů. „Akce se určitě vyplatí. Vše máme spočítané a pokryté, nebude problém,“ ujistil na úterní tiskové konferenci Kutil.

Tréninky pro veřejnost se začaly prodávat před několika dny. Šanci dostane až šedesát lidí. „Zatím jsou prodány asi čtyři, dalších patnáct je zamluvených,“ upřesnil Kutil. Kdo má zájem, musí zaplatit deset tisíc, což je pětina ceny oproti listopadu.

Tyson může být v klidu. On chce vidět Prahu, ale zadarmo nepřijede. Kdykoli se může podívat na účet, kde jsou finance za jeho pobyt složeny. „Tento účet existuje. Všechny požadavky splněny, peníze jsou k nahlédnutí,“ potvrdil Holness.

Černé říjnové vzpomínky
"Láďa (Ladislav Kutil, jeden z promotérů) je sportovec, který má stejně jako Mike velké srdce, srdce bojovníka To, že by pan Karpf (bývalý promotér, který měl Tysona přivézt do Prahy) byl přítel Mikea i jeho rodiny není absolutně pravda. Když jsme si nechali přeložit, co oni říkali, byli jsme šokováni a zklamaní," nechal se slyšet Tysonův anglický manažer Carl Holness při oznámení o druhém pokusu návštěvy bývalého boxerského šampióna

Připravovaná první návštěva, kde všechny akce byly těžce zpoplatněny, byla v říjnu minulého roku narychlo zrušena. Těžké boxerské k.o. Akce za milióny zmizela jak pára nad hrncem. Trénink s Tysonem za padesát tisíc, účast na galavečeru, to byly další desetitisíce. A soukromá večeře? Tam šlo o milióny. Zbyla jen pachuť a ostuda promotérů.

„Je mi to líto, ale nedostal jsem slíbené peníze, proto nepřijedu za fanoušky, jak jsem slíbil. Pokud bych finanční poplatek dostal, přijel bych. Promotéři mě zklamali, toto se mi ještě nikdy nestalo,“ vzkázal tehdy přes telefon Tyson z Las Vegas. Snad takto nepromluví do telefonu i za pět týdnů.

Reklama

Související témata: