Hlavní obsah

Zuřící rychlobruslařka. Porvala se s trenérem a zdemolovala pokoj

PEKING

Má čtyři olympijská zlata z rychlobruslení na krátké dráze a špatné nervy. Číňanka Wang Meng už má za sebou několik prohřešků, i ten poslední stojí za to. Na soustředění se poprala s funkcionářem a poté v záchvatu vzteku demolovala pokoj v tréninkovém centru v Čching-tao. Při tom si poranila obě ruce, což si vyžádalo deset stehů.

Foto: David Gray, Reuters

Čínská rychlobruslařka Wang Meng na olympijském oválu

Článek

Za vše mohl alkohol. Šestadvacetiletá čínská hvězda vyrazila s týmovými kolegy do města, vrátila se ale po večerce a notně opilá. Při návratu ji přistihl reprezentační manažer Wang Čchun-lu a vypukla ostrá slovní přestřelka, během níž ho Wang Meng udeřila pěstí. Větší rvačce pak zabránil zásah trenérů.

Rozzuřená rychlobruslařka ale pokračovala v krasojízdě, v zuřivosti začala demolovat nábytek a zařízení pokoje. Při tom si pořezala ruce o rozbité sklo a musela do nemocnice, kde ji lékaři sešili rány deseti stehy.

Wang Meng není v trablech poprvé, a nejspíš ani naposledy. Před měsícem se v jednom baru dostala spolu s reprezentačními parťáky do konfliktu s ochrankou, která následně rychlobruslaře zbila. V nemocnici tehdy podle čínských médií skončilo deset závodníků.

Reklama

Související témata: