Hlavní obsah

VIDEO: Neporažený dostal naloženo, teď ho vyzve Čech o světový boxerský trůn

I on poznal tvrdost podlahy boxerského ringu. Sprška ran, konec a březnové zatmění. Poprvé! Sergej Dzinziruk ochutnával jen výhry a zvedání ruky na znamení oslav. Naposledy narazil, klesl na kolena. Ten, kterého nyní čeká Lukáš Konečný a boj o titul mistra světa v lehké střední váze organizace WBO. Ukrajinec byl v polední bitvě pětkrát počítán, nakonec se odporoučel do provazů. Sundal ho Sergio Martinez z Argentiny.

Foto: archiv

Sergej Dzinziruk

Článek

Konečný a Dzinziruk spolu o světový titul boxovali už v roce 2008, tehdy Konečný musel sledovat radost soka. Nyní přichází brněnská odveta 30. září. A s jedním novým faktorem. Dzinziruk vstoupí mezi provazy a ví, že není neporazitelný. Jeho profesionální kariéra se táhne od roku 1999. Sedmatřicetkrát vyhrál, číslo osmatřicet nezvládl.

Při klání na americkém kontinentu ho rozhodčí pětkrát počítal, v osmém kole uslyšel konečné KO. Úsměv zbyl jen jednomu. Martinez vyslal 384 úderů, Dzinziruk 242.

„Můj plán byl, že jsem chtěl zrušit jeho box, jeho údery,“ řekl vítěz. „Je to bestie, má rychlost, talent. Ten chlap je tak dobrý, to je děsivé,“ řekl promotér Lou Dibella. „Úžasný zápas, virtuózní výkon, jako když posloucháte jazz,“ rozplýval se Kery Davis z HBO Sports.

Lukáš Konečný ví, že Sergej Dzinziruk poslední duel prohrál. Přidá on do jeho vizitky další zářez?foto: ČTK/Michal Doležal

A poražený? „Byl jsem připravený na výhru, vím, že jsem ho mohl porazit. Potřeboval jsem více boxovat v dalších kolech, ale už bylo pozdě,“ přiznal pětatřicetiletý boxer, který už má v hlavě třiatřicetiletého Konečného. Oni dva o světový pás a slávu 30. září. Dzinziruk naposledy prohrál, Konečný poznal zklamání právě s Ukrajincem, od té doby jedenáctkrát vyhrál.

„Obrovsky se těším, mám zprávy, že už na Ukrajině trénuje. Z toho nemám nejlepší pocit, myslím si, že tam se připraví lépe než v Americe. Přece jen, doma je doma, ale já mu chci porážku vrátit, pořád cítím křivdu,“ připomněl Konečný Drážďany 2008, kde sporně prohrál.

Reklama

Související témata: