Hlavní obsah

Konečný: Do Vánoc chci o titul boxovat

Dnes měl v Brně vyzvat obhájce titulu Sergeje Dzinziruka k souboji o titul profesionálního mistra světa v lehké střední váze. Boxer Lukáš Konečný stále nemůže překousnout, že se Ukrajinec ze zápasu kvůli údajnému zranění omluvil.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Lukáš Konečný s pásy pro profesionálního mistra Evropy a interkontinentáoního šampióna organizace WBO.

Článek

Pořád jste naštvaný?

Samozřejmě. Vždyť jsem se na duel o titul poctivě připravoval dva a půl měsíce. Neměl jsem v létě absolutně žádnou dovolenou. Všechna práce teď přichází téměř vniveč. Organizátoři navíc vložili do přípravy zápasu spoustu peněz. Polovina hlediště brněnské haly už byla vyprodaná. Peníze za vstupenky ale prozatím nevracíme. Já pořád doufám, že fanoušci střetnutí o mistra světa v Brně přece jen uvidí.

Jaký je nyní jeho osud?

Mezinárodní boxerská federace WBO, jejíž titul Dzinziruk dosud drží, mu zaslala dopis, v němž ho naléhavě žádá, aby jasně vysvětlil, proč zápas odřekl. To musí udělat nejpozději do pátku do 16 hodin. Pokud WBO jeho důvody uzná, měl by se náš vzájemný duel do 90 dnů uskutečnit. V takovém případě by Brno jako dějiště zápasu zůstalo. Když Dzinziruk dostatečně neobjasní, proč už šestnáct měsíců titul mistra světa neobhajoval, byl by mu zřejmě odebrán a mě by asi čekal souboj s Rusem Bajsangurovem. S ním jsem se ještě nikdy v kariéře v ringu nepotkal.

Médii ovšem proběhla informace, že Dzinziruk už o mistrovský pás přišel...

Ta byla ale mylná. Organizace WBO si to na poslední chvíli rozmyslela. V minulosti se totiž stávalo, že boxer zbavený titulu proti tomu podal žalobu a občas vysoudil velké peníze. To nechtěli riskovat.

I s Bajsangurovem byste boxoval v domácím prostředí?

To právě není jisté. O místo konání utkání by proběhla nová aukce, která přijde minimálně na 250 000 eur. Mohlo by se stát, že by nás ruská strana přeplatila. Proto bych raději upřednostňoval variantu zápasu s Dzinzirukem. V každém případě chci ale do Vánoc o titul boxovat a pak si v klidu užít svátků. Nejlépe s mistrovskou korunou, což byl odjakživa můj veliký sen.

Našel jste na odložení utkání aspoň nějaký klad?

Člověk si nakonec musí říct, že na všem špatném je aspoň něco dobrého. V mém případě je to dovolená, na kterou se chystám během několika dní s rodinou odcestovat. Hledáme narychlo něco v teple u moře. Starší dceru musím sice vzít ze školy, ale ona se na mě za to asi zlobit nebude. I u moře se ovšem hodlám udržovat v kondici, nechci ztratit, co jsem poslední dobou natrénoval.

Reklama