Hlavní obsah

Kvitová si přála pod stromkem knížku, Kulhavý chystal stokilometrovou vyjížďku

PRAHA

Vánoce v rodinném kruhu, tradiční štědrovečerní krmě. I jindy po celém světě rozlítané sportovní hvězdy s končícím rokem hledají klid v jindy nabitém programu a těší se na pár dnů zaslouženého volna.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tenistka Petra Kvitová s korunou pro Sportovce roku.

Článek

„Dárky mám nakoupené, s tím už nemám žádné starosti. Už se na Štědrý den ve Fulneku těším,“ hlásila během týdne se spokojeným úsměvem čerstvá držitelka křišťálové koruny pro vítěze prestižní ankety Sportovec roku, tenistka Petra Kvitová.

Jednadvacetiletá hráčka prožila rok snů a vyplněných přání: vyhrála Wimbledon, Turnaj mistryň, s českým týmem Fed Cup a sezónu zakončila jako světová dvojka. Speciální přání pod vánoční stromek ale neměla. „Budu ráda, když tam bude knížka,“ přiznala.

Kulhavý ještě sháněl dárky

Na poslední chvíli se chystal dokupovat dárky biker Jaroslav Kulhavý, který v letošní sezóně závodů horských kol udělal ze zbytku světa pouhou stafáž. „Dám tomu poslední dva dny před Vánoci,“ přiznal mistr světa i Evropy a vítěz Světového poháru.

Samotný Štědrý večer se Kulhavý chystal strávit v klidné atmosféře rodinného kruhu. Ani ve sváteční čas ale nezapomínal na svůj bicykl. „S rodinou se scházíme večer u kapra se salátem, do té doby máme volný program. Já se, pokud to vyjde, půjdu projet. Tak na dvě tři hodinky, sto kiláčků na silnici...,“ plánoval.

Knapková se těšila na rodinu 

I skifařka Mirka Knapková je zastánkyní tradičních Vánoc, jen bez kapra se dokáže obejít. „Ryba se salátem na talíři bude, ale kapr ne, ten mi nechutná,“ líčila letošní mistryně světa.

Sváteční pohodu závodnice pražské Slavie bere jako dobrou příležitost, jak se potkat s celou rodinou. „Když je člověk starší, tak už mu nejde o dárky, jako spíš o to, aby viděl rodiče, bratrance a sestřenice, které celý rok nevidí, protože je pořád někde po soustředěních,“ dodala jednatřicetiletá veslařka.

Reklama

Související témata: