Hlavní obsah

Byla jsem jako ustrašené kuře, přiznala stříbrná Emmons

VIERUMÄKI

Olympijská vítězka z Pekingu Kateřina Emmons (28) je zpátky! Po mateřské dovolené a spoustě zdravotních problémů, které jí brzdily, vybojovala v sobotu na mistrovství Evropy ve vzduchové pušce ve finském Vierumäki stříbro. „Ale chvíli jsme si připadala jako ustrašené kuře,“ přiznala v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kateřina Emmons

Článek

Jak se vyvíjel základní závod? Špatně. Byla jsem hodně nervózní, chovala jsem se jako ustrašené kuře. Nestřílelo se mi dobře a v prvních dvou položkách jsem udělala chybu. Musela jsem na chvíli přerušit a srovnat si věci v hlavě, věděla jsem, že takhle to nemůže pokračovat. Na druhé dvě položky jsem se vrátila s čistou hlavou a už jsem střílela a dělala všechno tak, jak je potřeba, takže z toho byly dvě stovky. První cíl, který jsem si dala, tedy postup do finále, byl splněn.

Finále jste ale odstřílela výborně. V něm už ustrašené kuře nebylo? Před začátkem ano, znovu jsem byla nervózní, ale zase jsem se dokázala srovnat. Osm ran bylo výborných, dvě horší, ale to se ve finále stává. Chtělo to víc desítek blíže středu.

Jste na sebe hodně přísná, vždyť vám na zlatou Němku Pfeilschifterovou chybělo jen šest desetin bodu... Samozřejmě mám z medaile radost, protože získat ji je stále těžší a těžší, ale pokud o ně chci bojovat, tak na sebe musím být přísná. Největší radost ale mám z toho, že jsem se vrátila, což je směrem k olympiádě moc důležité. Vím, jak co dělat, aby výsledky byly dobré.

Mrzí čtvrté místo v týmové soutěži? Je to bramborová medaile... Ale obě kolegyně, Adéla Sýkorová a Klára Bartošová, odvedly dobrý výkon. Pro Kláru to byl první velký závod. V tak silné konkurenci není čtvrté místo neúspěch, i když jsme byly s Adélou zvyklé vozit medaile.

Co vás v nejbližší době čeká? Už ve středu se vracím do USA. Letíme s dcerou Julinkou k rodičům manžela. Matt totiž bude střílet rozhodující kvalifikační závody o olympiádu. Po nich se sejdeme všichni v Colorado Springs, kde žijeme. Nebude to na dlouho, v dubnu se vracím do Evropy a v Česku zůstanu až do olympiády v Londýně.

Po zdravotních problémech jste říkala, že malorážka, s níž jste získala olympijské stříbro, půjde stranou. To platí i nadále? Kdepak, na olympiádě budu znovu střílet i tuto disciplínu. Samozřejmě hlavní je vzduchová puška, ale bylo by škoda, když už ta možnost je, ji nevyužít. Teď se věnuji nějaký čas víc malorážce než vzduchovce.

Pojedete v dubnu do Londýna na Světový pohár? Ten vynechám, absolvuji jiné dva Světové poháry, a hlavně se budu koncentrovat a připravovat na olympiádu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.