Hlavní obsah

Boxera Pálu čeká souboj s Airichem, následovat by měl Solís

PRAHA

Podruhé v kariéře porazit Konstantina Airicha z Německa a poté se v Americe utkat se známým Kubáncem Odlanierem Solísem, to je plán profesionálního boxera Ondřeje Pály. Česká jednička těžké váhy se s Airichem utká 9. března v tureckém Tekirdagu, ještě před zápasem by ale jeho manažeři mohli písemně uzavřít smlouvu s agenty trojnásobného amatérského mistra světa a olympijského vítěze z Atén 2004.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Ondřej Pála

Článek

"Ještě před zápasem nebo krátce po něm by měla být dohoda se Solísem uzavřena," řekl Pála ČTK.

S Airichem bude boxovat o dva tituly. Ve hře bude pás pro evropského šampiona organizace WBO, který drží Pála, a interkontinentální titul IBF, který patří Airichovi.

Pokud pak opravdu dojde k duelu Pála - Solís, bude to pro Kubánce první zápas od března loňského roku, kdy prohrál k.o. v prvním kole s Vitalijem Kličkem. Solís si ale při zápase poranil koleno a i proto tak rychle zápas skončil. Jednalo se tehdy zároveň o jeho premiérový nezdar v profiringu, do kterého vstoupil v roce 2007.

Ještě předtím ale musí sedmadvacetiletý český boxer splnit roli favorita a porazit Airicha, což už se mu v březnu 2009 na body podařilo. Oba boxeři se dobře znají. "To je pravda, ale i tak se můžeme překvapit. Je to otázka tréninku. Já se připravuju na sto procent," řekl Pála, který v profiringu absolvoval 32 zápasů a třicet vyhrál. Naposledy neuspěl v říjnu 2006. Airich odboxovat 29 duelů, z toho 22 vítězných.

Reklama