Hlavní obsah

Kličko: Lewis má ze mě strach

PRAHA

Úvahy boxerského šampióna Lennoxe Lewise o konci kariéry mají prý jediný důvod. Lewis se tak chce vyhnout odvetnému souboji o titul s Vitalijem Kličkem, s kterým už jednou málem prohrál. Tvrdí to alespoň sám Kličko, který se případné odvety nebojí a být po jeho, je připraven se Lewisovi postavit kdykoli a kdekoli.

Článek

"Jestli Lewis už nebude chtít bojovat, znamená to jediné: že s boxem skončil díky mně," rozhlašuje ukrajinský boxer, který se připravuje na sobotní zápas s Kirkem Johnsonem. Právě vítěz tohoto duelu by měl být vyzývatelem Lewise v dalším boji o světový trůn boxerů těžké váhy.

"Sobotní zápas je pro mne velmi důležitý. Vítězství by znamenalo znovu bojovat o titul šampióna a to je můj sen," vypráví Kličko. I přes sobotní vítězství ale není jisté, zda by k dalšímu souboji Lewis vs. Kličko vůbec došlo.

V prvním zápase byl Kličko lepší

Osmatřicetiletý Lewis se totiž už na konci října nechal slyšet, že uvažuje o konci kariéry. "Lennox určitě nebude boxovat do konce roku a téměř jistě ani potom. Netvrdím, že definitivně skončí, ale šance na jeho návrat je velmi malá," oznámil tehdy jeho kouč Emanuel Steward.

Podle Klička je to jasné: Lewis nemá dost odvahy se mu v ringu znovu postavit. Jejich první vzájemný duel letos v červnu ukončil rozhodčí  v šestém kole, kdy se Kličkovi řinula krev z roztrženého levého víčka. Ukrajinec v té době vedl u všech rozhodčích o dva body, jeho protesty proti předčasnému konci však byly marné.

Lewis první termín odvety zrušil

"Myslím, že jsem měl šanci Lewise tehdy porazit," tvrdí s odstupem času Kličko. "Později jsem o tom byl dokonce stoprocentně přesvědčen."

Odveta boxerských velikánů byla naplánována na 6. prosince v newyorské Madison Square Garden, ale zápas byl už začátkem srpna ze strany Lewise zrušen. Kličkův promotér Klaus-Peter Kohl se tehdy dočkal vysvětlení, že britský boxer nebude mít dost času na prosincový duel trénovat.

"Já chci odvetný zápas a myslím, že všichni by chtěli vidět souboj číslo 2... Ale kdy bude? To nikdo neví," řekl Kličko. "Chci všem ukázat, že jsem schopen Lewise porazit," uzavřel.

Reklama

Související témata: