Hlavní obsah

Baník šokující porážka v Blšanech nezastaví, soudí Vízek

PRAHA

Přes klopýtnutí Baníku na hřišti posledních Blšan je někdejší fotbalový internacionál Ladislav Vízek přesvědčen, že titul nakonec poputuje do Ostravy. "Je to obrovský výbuch, ale já Baníku stále věřím. Myslím si, že ligu vyhrají," řekl v komentáři pro Sport.cz. Neopomněl také ohodnotit další selhání pražské Sparty.

Foto: PRÁVO

Ladislav Vízek

Článek

Oba ty výsledky, ať už remíza Sparty v Budějovicích nebo prohra Baníku v Blšanech, jsou obrovskými překvapeními. Méně mě samozřejmě zaskočila ztráta Sparty, přece jen Jihočeši hrají v poslední době solidní fotbal. Co mě ale překvapilo, byl způsob, jakým letenští o body přišli. Takové hrubé chyby jsou neodpustitelné.

Sparťané si stěžovali na přílišnou tvrdost soupeře, ale to musejí čekat. Proti technickým soupeřům se vždycky hrálo od podlahy, tvrdě. Prostě musíte fotbalovější mančaft přibrousit, ostatně takto se hraje i v Anglii a celé Evropě. Nedá se na to vymlouvat, je to součást taktiky a pak už je jen otázka, v jakých mezích to udrží rozhodčí.

Je ale třeba přiznat, že tentokrát Spartu sudí poškodil, když neuznal jasný Štajnerův gól kvůli údajnému ofsajdu. Nebýt toho, mohli mít o dva body více a ten hon za titulem by byl ještě vyrovnanější a krásnější. Zvláště poté, co se rozjela Slavia.

Podcenění soupeře i terénu

Baník v Blšanech, to je trochu jiná kapitola. Určitě tam hrálo roli podcenění soupeře a možná i terénu. Z vlastních zkušeností vím, že dobré obutí je alfou a omegou úspěchu na takovém promrzlém trávníku. Když my jsme byli dobře obutí a soupeř ne, byl to pořádně znát. To je jako kdybyste hráli na ledu. K něčemu takovému možná došlo u Baníku. Je vidět, že v boji o ligové prvenství se nesmí podcenit sebemenší detail.

Ostrava delší dobu nehrála, ale myslím, že herní výpadek jí nemohl uškodit. Naopak, hráči měli být natěšení a vlétnout na trávník jako uragán. To se nestalo a přišla první prohra po 21 utkáních. Ovšem nedomnívám se, že by to jimi výrazně otřáslo. Nemohli přece počítat s tím, že vyhrají všechny zápasy.

Baník má ale stále všechny trumfy v ruce. Má náskok, odložený zápas k dobru a já si myslím, že už to nepustí. Ani se nedomnívám, že se bude rozhodovat v souboji se Spartou na Bazalech. V té době už budou mít Ostravané titul v kapse, což jsem ostatně říkal již před začátkem jarní části ligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.