Hlavní obsah

Nový extraligový rekord! Softbalistka desetkrát pálila za plot, chce i deset titulů

Praha

Od roku 2003 nedal během jedné sezony nikdo jiný více homerunů. Softbalistka Julie Coufalová předvedla deset odpalů za plot a vytvořila tak nový extraligový rekord. Nejsladší odpal za plot přišel v posledním finále proti Arrows Ostrava. „Ještě stále si neuvědomuji, co se mi povedlo, musí to dotéct," smála se Coufalová poté, co pomohla významně svým Joudrs k osmému titulu. Během sezony zařídila pro svůj tým 46 bodů, což je nejlepší bilance ze všech pálkařek.

Foto: ČSA/Jan Beneš

Softbalistka Julie Coufalová předvedla deset odpalů za plot a vytvořila tak nový extraligový rekord.

Článek

Byl to její rok. Coufalová byla hotovým postrachem pro nadhazovačky. Vždyť za sezonu předvedla 45 úspěšných odpalů ze 32 zápasů. „Dařilo se mi celou sezonu a jsem moc ráda, že vše vygradovalo v play-off. To se jen tak nestává, protože většinou mají pálkaři období, kdy se do ničeho netrefí," usmívala se Coufalová.

Pro nadhazovačky je špatně čitelná. Když jde na pálku, nemá vlastně slabinu. „Vyhovují mi všechny typy nadhozů. Je mi jedno, co soupeřka hodí. Ani zpomalené nadhozy mi nevadí," tvrdila softbalová šampionka, kterou vyautovaly nadhazovačky za celou sezonu osmkrát. „Možná spoluhráčky nebo soupeřky vědí, jaký nadhoz mi dělá největší problémy, já to ale nevím," usmála se.

Tvrdí, že když se staví na pálku, je klíčovým faktorem sebedůvěra. A to za každého stavu. „V téhle sezoně mi nevadilo dostat se do stavu, kdy mám na kontě dva striky a další dobrý nadhoz znamená out. Věděla jsem, že si zvládnu zónu umenežovat. Balony, co nechci pálit, vyeliminuji tím, že je pošlu mimo pole. A pak je třeba si počkat na dobrý nadhoz. Letos mi nevadilo se dostávat do vysokých stavů," konstatovala.

Sebedůvěra a dravost jí dovedly také k historickému zápisu, když se v počtu homerunů dostala na magickou desítku. To před ní od roku 2003 nikdo nedokázal. Sama přitom zrovna tuto statistiku neřešila. „Důležitější je předvádět tvrdé rány daleko do pole. A to jak z dobrých nadhozů tak i ze špatných. Homerun beru jako bonus. Spíše se dívám na počet bodů, které jsem pro tým zařídila," přiznala softbalistka z Joudrs Praha, která má jasný cíl pro další sezony. „Deset titulů. O tom jsme se nebavili, ale určitě ano," dodala s úsměvem.

Reklama