Hlavní obsah

Novým mistrem v boulderingu Zbranek

PRAHA

Na trůnu domácího mistra republiky v boulderingu sedí od soboty nový král. Závod Boulder Square 2004 ve spodní části Václavského náměstí v Praze zvládl nejlépe osmnáctiletý Jan Zbranek, mezi ženami si z vítzství radovala jednatřicetiletá Saša Holková.

Foto: Sport.cz/Pavel Novotný

Mistr republiky v boulderingu pro rok 2004 Jan Zbranek.

Článek
Fotogalerie

Zbranek jako jediný ze závodníků dokázal ve čtyřech finálových boulderech třikrát topovat a po zásluze se mohl radovat ze zisku mistrovského titulu. "Finále je vždycky hodně o štěstí a toho jsem měl dnes asi nejvíc," líčil po vyhlášení výsledků Zbranek. "Stavěči pro finálovou část připravili pěkné cesty, v posledním boulderu už ale chyběly síly," dodal šťastný vítěz.

Mistrovský titul Zbranek odebral Jakubu Hlaváčkovi, který v konečném pořadí obsadil sedmé místo. Z celkové druhé příčky se radoval vítěz odpolední kvalifikace Jiří Přibyl, na bronzovém stupni skončil slovenský reprezentant Juraj Repčík.

Holková do ženského finále nastupovala z druhého místa v kvalifikaci, vítězka rozřazovací části Lenka Trnková nakonec obsadila šesté místo. Druhou a třetí příčku ukořistily závodnice ze Slovenska Zuzana a Katarína Čintalovy.

"Se stavbou finálových boulderů si kluci dali záležet, cesty byly skutečně pěkné, velmi technické. Především první boulder byl hodně náročný, ostatní čtyři se daly poměrně lézt," hodnotila finále Holková.

Příští rok i hala

Organizátorům se po loňských problémech s umístěním závodu podařilo dostat republikové mistrovství do samého srdce Prahy a závodníci neskrývali spokojenost s atmosférou. "Závod byl zřejmě nejlepší, jaký kdy u nás byl, a pro pořadatele podobných akcí bude hodně těžké nastavenou laťku překonat," mínil Zbranek a podobný názor sdílela i Holková.

"Atmosféra závodu byla jedinečná, něco podobného tady ještě nebylo. Diváci na Václavském náměstí vytvořili skvělou kulisu," dodala vítězka ženské kategorie.

"Závody dopadly skvěle, trefili jsme se i do počasí. Diváci se určitě měli na co dívat, hlavně finálové bouldery byly hodně ostré," hodnotil podnik Jiří Oliva z pořádající společnosti Boulder.

Organizátoři pro příští rok plánují na stejném místě podnik zopakovat, navíc by rádi přidali ještě jeden závod v hale. "V hale mají závody zase o něco jinou atmosféru, rádi bychom soutěž propojili s koncerty a velkou afterparty," odtajnil Oliva plány na příští sezónu.

Boulder Square 2004 - MČR v boulderingu
Muži
1. Jan Zbranek
2. Jiří Přibil
3. Juraj Repčík (SR)
4. Csaba Komondi (Maď.)
5. David Minařík
Ženy
1. Saša Holková
2. Zuzana Čintalová (SR)
3. Katarína Čintalová (SR)
4. Simona Ulmonová
5. Silvia Nagyová

Reklama