Hlavní obsah

Lásko, nemám pivo, usmál se boxerský mistr světa a pás šampióna ležel na mrazáku

Ústí nad Labem

Kdo přišel, dočkal se unikátního servisu. Historicky první český profesionální mistr světa v boxu si stoupl za gril a hostil pozvané. Ve čtvrtek Lukáš Konečný knokautoval v sedmém kole Francouze Salima Larbiho, získal pás organizace WBO ve střední lehké váze. Po oslavách v Brně se přemístil do Ústí nad Labem. Tam v podobném duchu pokračoval v neděli v hospůdce Eden. První titul je první titul, a tak se hodovalo.

Foto: Fratišek Prachař, isport.cz

Lukáš Konečný slaví titul profesionálního mistra světa v boxu po svém. Musí mít dostatek jídla.

Článek

Mistr světa jako kuchtík a pás, který žádný z českých boxerů předtím neměl v moci, ležel mezitím na mrazáku s nanuky. Desítky lidí se postupně scházeli, Konečný v ruce pevně třímal obracečku a pravidelně otáčel klobásy a steaky. Je znát, že on a jídlo si společně rozumí. Sám také pravidelně ochutnával a nezapomněl ani na pitný pivní režim. „Lásko, nemám pivo," pronesl ke své ženě. Dlouho bez plného půllitru nevydržel. Ten s fotkou své manželky s válečkem na maso byl opět ozdoben bílou pěnou. „Nejlepší blondýna je pivo," hlásil nápis na Konečného tričku.

„Nejste malí, tam si vezměte tácky, hořčici a chleba, nebudu za vás dělat všechno," nerozpakoval se řídit boxer postávající hloučky. „U mistra", „Mistr je jen jeden, vítá celý Eden," oznamovaly popsané bílé plachty na stěnách restaurace.

Desítky lidí kolem korzovaly, třináctiletý pes Vincent loudil pamlsky a gratulanti stále přicházeli a probírali duel s Francouzem. „Od zápasu jsem byl s rodinou, teď s kamarády, byl jsem taky za tátou v nemocnici. Někdy to je s ním lepší, někdy ne," bolí šampióna tohle téma.

Vyhrál jsem, teď žeru a chlastám

Teď ale slavil. „Co jsem vyhrál titul, tak jsem spokojený, žeru a chlastám. Je to dobrý, je to oddych, dám si pár dní pauzu od tréninku," nesnažil se zakrývat pohodu a velké uvolnění mistr světa.

Čtvrt století se věnuje boxu, poslední rok byl na dietě, držel váhu na opratích, doma bylo zakázáno vyvařovat. Teď se zvedla stavidla, chuťové buňky dostávají nálož. Od čtvrteční noci jedou na plný plyn.

„Měl jsem po zápase dvě jednohubky, v hotelu potom guláš, byl strašně dobrý, omáčku jsem si dával i na řízek, krása. Následovala kachna, králík, bůček, smažený houby u maminky, spousta nakrájených klobásek, tatarák, steaky, paštika. S tvrdým alkoholem jsem to ale nepřeháněl, i s dneškem jsem neměl ani litr," usmíval se táta tří dcer a kopl do sebe s ostatními vodku. Láhev byla prázdná, šlo se na další.

Konečný vyhrál a dosáhl snu a s ním i zvýšený zájem kamarádů i médií. „Tady se ke mně v hospodě vždycky chovali dobře, takže to nepoznám," narážel brněnský rodák na možné změny chování svého okolí. A média? „To se mi líbí, může to pomoci boxu. Neboxuju tak často za rok, tak bych to měl využít, ale týden po Velikonocích jsem musel něco už odmítat a posouvat," přiznal Konečný, kterého čeká představení i v show Jana Krause.

Přijďte ve středu, zaplatíte padesát korun

I když v neděli slavil, na středu si domluvil trénink s novými adepty. „Chtěli bychom u vás trénovat," pravil chlapec ze základní školy, který se zjevil u grilu. Konečný mezitím v jedné ruce držel obracečku a ve druhé pivo. „Přijďte ve středu, za trénink zaplatíte padesát korun," pokračovala konverzace. „A nebudeme mít nos jako vy?" zjišťoval ještě mladý adept. „Ještě horší," usmál se Konečný a obrátil krkovičku.

A oslava? Lidé dále nosili tekuté propriety. Vše měly jedno společné - alkohol. Vodka, rum, whisky, ovoce v lihu, Jägermeister. Kdo chtěl fotku s pásem mistra světa, měl dorazit s lahvinkou. V neděli se prostě profesionálně užívalo.

Kolik večer zaznamenal k.o, nebylo zjištěno...

Reklama