Hlavní obsah

Česko - Nizozemsko 3:2Čeští baseballisté zdolali na ME favorizované Nizozemce

Rotterdam

Čeští baseballisté se dočkali na mistrovství Evropy prvního vítězství. Po porážkách v úvodních dvou duelech porazili v pátek v Rotterdamu 3:2 v nastavené směně favorizované domácí Nizozemsko díky výbornému výkonu dvacetiletého nadhazovače Michala Sobotky.

Článek

"Je to historické první vítězství po skvělém výkonu. Podařilo se nám Holanďany zaskočit a rozhodl výkon mladého a talentovaného nadhazovače Sobotky, který udržel osm směn bez bodu," řekl ČTK šéf svazu Petr Ditrich.

Na rozdíl od Čechů Nizozemci úvodní dva zápasy proti Belgii a Francii vyhráli, navíc drtivým skóre 32:0. V nedělním utkání bylo vyrovnané skóre až do osmé směny, v níž po Malíkově odpalu doběhl Baroch a postaral se o první bod proti úřadujícím vicemistrům Evropy.

Pětinásobní kontinentální šampioni z let 1999-2007 se však nevzdali a po chybě českého pole Daantji doběhem v závěrečné deváté směně poslal duel do prodloužení.

České baseballisty vyrovnání nezlomilo a v prvním dodatečném inningu si opět Baroch a Hajtmar po odpalech Malíka a Drábka doběhli pro body. Nizozemci už v dohrávce desáté směny dokázali pouze snížit.

"V nastavené směně jsme dokázali účelně ulejvat, což soupeř nezvládl a navíc jsme Holanďany nepustili ani k dalekému odpalu. Naše zadní pole nepropálili," pochvaloval si Ditrich.

V pondělí se Češi utkají v Haarlemu s Francií a program základní skupiny zakončí úterním střetnutím v Utrechtu proti Belgii.

Reklama

Související témata: