Hlavní obsah

Curleři mají na MS po čtyřech zápasech vyrovnanou bilanci

Victoria
Aktualizováno

Čeští curleři mají na mistrovství světa v Kanadě po čtyřech zápasech vyrovnanou bilanci. V neděli si připsali výhru nad Ruskem 7:6 po dodatečném endu, v pondělí ale nestačili na obhájce stříbrných medailí Skoty a po prohře 3:7 se dělí s Dánskem o průběžné sedmé místo.

Foto: Andy Clark, Reuters

Český curler Jiří Snítil.

Článek

"Po nervydrásajícím utkání máme důležitou výhru. Radost je zasloužená, dalo to trochu víc práce, než jak to vypadalo v půlce zápasu, ale o to je to cennější," uvedl po vydařeném duelu s Ruskem předseda svazu Karel Kubeška na webu curling.cz.

Dalším protivníkem českého týmu se skipem Jiřím Snítilem bude celek Švédska, který si proti USA připsal třetí výhru ze čtyř kol a dělí se o druhé místo. V čele jsou stoprocentně úspěšní obhájci titulu Kanaďané.

Na MS usiluje dvanáctka mužstev o účast na olympijských hrách v příštím roce v Soči, Češi potřebují skončit do pátého místa. Start na OH mají nejspíš jistou Kanada, Švédsko, Norsko a Velká Británie díky skotskému týmu, o zbylá tři postupová místa bojují čeští reprezentanti s Dánskem, Švýcarskem, USA a Čínou.

Mistrovství světa v curlingu mužů ve Victorii (Kanada)
ČR - Rusko 7:6 po dodatečném endu
ČR - Skotsko 3:7
Norsko - Švýcarsko 8:7
Kanada - Finsko 8:6
USA - Japonsko 6:7
Skotsko - Dánsko 5:4 po dodatečném endu
Švédsko - Čína 4:5
Finsko - Dánsko 2:9
Skotsko - Kanada 4:9
USA - Švýcarsko 4:8
Norsko - Japonsko 8:6
Průběžné pořadí:
1. Kanada
2. Čína, Norsko, Skotsko, Švédsko, Švýcarsko
7. ČR, Dánsko 2 výhry/2 porážky
11. Finsko, Rusko.

Reklama