Hlavní obsah

Povětkin poslal Kličkovi vizitku. Poláka Wawrzyka knokautoval ve 3. kole a obhájil titul WBA

Moskva

Boxerští fanoušci se mají nač těšit, oba aktéři plánovaného žhavého letního souboje jsou ve formě! Po nedávné výhře superšampióna Vladimira Klička nad Italem Pianetou triumfoval i ruský bijec Alexandr Povětkin, který obhájil titul mistra světa profesionální organizace WBA v těžké váze poté, co polského protivníka Andrzeje Wawrzyka v Moskvě knokautoval v třetím kole. Nadále neporažený Povětkin potvrdil roli vyzyvatele ukrajinské hvězdy supertíhy, s níž se 31. srpna utká rovněž v ruské metropoli.

Foto: Profimedia.cz

Alexandr Povětkin s pásem pro mistra světa organizace WBA. Vlevo boxerská legenda Evander Holyfield.

Článek

Favorizovaný olympijský vítěz z Atén Povětkin vyhrál v koncertním sále Crocus City Hall pro 6000 lidí i svůj 26. zápas v profesionálním ringu, z toho poosmnácté před limitem. Také Wawrzyk boxoval pošestadvacáté, poprvé však neuspěl.

Vítěznému třiatřicetiletému Rusovi tentokrát tleskal přímo v sále i Kličko. Díky předem sjednaným podmínkám za zápas s Povětkinem si totiž slavný Ukrajinec, který má v držení tituly organizací IBF, WBO, IBO a je superšampiónem WBA, může vydělat nejvyšší sumu v kariéře 13,3 miliónu eur (přes 345 miliónů korun).

Povětkin má za zápas proti Kličkovi dostat třetinový honorář, tedy 4,4 miliónu eur (přes 114 miliónů korun). Nastoupit by proti sobě měli 31. srpna rovněž v Moskvě.

Povětkinův páteční zápas byl takzvanou "dobrovolnou obhajobou". Tu před dvěma týdny zvládl i Kličko, který v Mannheimu knokautoval v šestém kole Franceska Pianetu.

Už v druhém kole se pětadvacetiletý Wawrzyk ocitl po tvrdém úderu na zemi, ale i se zakrváceným obličejem pokračoval v boji. Ne však dlouho, po zahájení třetího kola poslal Rus soupeře levým hákem do provazů a rozhodčí krátce nato zápas ukončil. "Takhle brzo jsem to nečekal," prohlásil Povětkin.

Reklama

Související témata: