Hlavní obsah

Bergqvistová dalším tahákem Zlaté tretry

OSTRAVA

Organizátoři atletického mítinku Zlatá tretra představují další hvězdy, které 12. června dorazí na mítink Super Grand Prix ve Vítkovicích. Po marockém mílaři El Guerroujovi, slovinské půlkařce Čeplakové, jamajské překážkářce Fosterové, nebo americkém dálkaři Phillipsovi bude dalším tahákem pro diváky švédská výškařka Kajsa Bergqvistová.

Foto: internet

Švédská výškařka Kajsa Bergqvistová.

Článek

Křehká blondýnka pobývá teď doma v Monaku, přesto si našla čas, aby prostřednictvím telefonních linek odpovídala na dotazy českých novinářů. "V Ostravě budu poprvé, ale už jsem o mítinku hodně slyšela. Třeba vím, že tam vždycky přijde spousta diváků," smála se čerstvá halová mistryně světa z Birminghamu a loňská evropská šampiónka.

Šestadvacetiletá výškařka si svou bezprostředností získala publikum snad všude, kde se objevila. Na všechny strany rozdává úsměvy a ještě k tomu umí i skákat pořádně vysoko.

Cílem je světový rekord

"Letos mě čeká nejdůležitější sezóna v životě. Chci vyhrát i šampionát pod širým nebem a zase se o kousek blíž dostat ke světovému rekordu Rumunky Kostadinové," prohlásila rodačka ze Stockholmu, které zatím na skok do historie (209 cm) scházejí 4 centimetry.

Nehodlá se ani soustředit na triumf ve Zlaté lize, i když je výška žen zařazena v této sezóně mezi disciplíny, ucházející se o miliónový jackpot. "Není to můj cíl, kdybych však první tři závody ze šesti vyhrála, pak by to už asi stálo za úvahu," tvrdila na dotaz Práva Bergqvistová, jež v Ostravě absolvuje jeden z osmi startů před mistrovstvím světa.

Ředitel mítinku Tomáš Petera vysvětlil, proč se Zlatá tretra uskuteční v jiném čase, než bylo zvykem. Národní část mítinku začne v 17 hodin, hlavní blok disciplín pak slavnostně zahájí až v 18.30. "Večer jsou závody divácky přitažlivější, navíc nám šlo také o hlavní čas v televizích. Přímý přenos odvysílají Česká televize i Eurosport," dodal Petera.

Reklama