Hlavní obsah

VIDEO: Shánějí finance pro Soči. Polské rychlobruslařky se svlékly kvůli olympiádě

Varšava

Short-track rozhodně nepatří v Polsku k prestižním sportům, zoufale scházejí tréninkové kapacity i finance na přípravu. Rychlobruslařky na krátké dráze Aida Bellaová a Marta Wójciková však eminentně touží po startu na olympijských hrách v Soči, a aby si přilepšily a současně upoutaly pozornost, přijaly nabídku pánského časopisu Playboy. Kolekce odvážných snímků obou blondýnek je k vidění v jeho listopadovém čísle.

Polské rychlobruslařky se svlékly pro Playboy

 
Článek

„Rychlobruslení na krátké dráze není u nás v Polsku moc populární, ale třeba po tomhle focení přitáhneme pozornost," doufá 21letá Wójciková v osvěžení sponzorského zájmu.

Není ale vůbec jisté, zda se ona i její o sedm let starší kolegyně do Soči vůbec kvalifikují, připomíná NBC. V seriálu Světového poháru marně atakují umístění mezi první čtyřicítkou v individuálních závodech (do Soči se kvalifikuje 32 nebo 36 nejlepších), také ve štafetách Polky nefigurují mezi Top Ten (na olympiádě bude startovat osm týmů).

Polský rychlobruslař na krátké dráze nikdy v historii olympijských her neskončil v elitní desítce, v ženské kategorii měla země poprvé zástupkyni na předchozích ZOH 2010 ve Vancouveru.

Reklama

Související témata: