Hlavní obsah

Boxer Konečný se v USA aklimatizoval, před sobotním duelem se cítí dobře

Washington/Praha

Bezproblémová aklimatizace a předepsaná váha dělají radost nejlepšímu českému profesionálnímu boxerovi současnosti Lukáši Konečnému. Pětatřicetiletý rohovník se od závěru minulého týdne připravuje v USA na svůj podle všeho poslední zápas v kariéře; v noci ze soboty na neděli evropského času se ve Washingtonu utká s domácím Peterem Quillinem o titul profesionálního mistra světa v boxu ve střední váze organizace WBO.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Lukáš Konečný.

Článek

"Fakt, že jsem neměl žádné problémy s aklimatizací, mě hodně potěšil. Asi to bylo tím, že jsme letěli přes den a díky časovému posunu jsem byl vzhůru téměř čtyřiadvacet hodin. Po cestě jsem úmyslně nespal, takže když jsme přišli na hotel, lehl jsem si a spal až do rána," pochvaloval si Konečný v rozhovoru s ČTK.

Do zámoří odletěl v pátek, od soboty přímo na místě pokračuje v přípravě na souboj s dosud neporaženým Quillinem. "Máme k dispozici tělocvičnu, i když ne každý den, ale problém to není. V hotelu je velmi dobré fitko, kde mám všechno potřebné k dispozici," řekl Konečný, který již s předstihem avizoval, že po nadcházejícím souboji chce ukončit kariéru. Plány by prý změnil jen v případě extrémně finančně výhodné nabídky na další zápas. Tu by však dostal jen v případě výhry.

Na rozdíl od řady předešlých soubojů nemá ústecký boxer tentokrát problémy se snižováním váhy. Už když odlétal z Prahy, pochvaloval si, že hmotnost je v pořádku. "I teď po každém tréninku jsem téměř na limitu. Hlavně ale jím a piju skoro normálně," radoval se Konečný, který se při vážení před duelem musí vejít do 72,5 kg. "Zatím se cítím opravdu skvěle. Uvědomuju si ale, že to nemusí nic velkého znamenat. Jsem rychlej, výbušnej a cítím se plný energie," dodal Konečný.

Reklama

Související témata: