Hlavní obsah

Skvělá návštěva. Velkou pardubickou sledovalo rekordních 30 tisíc diváků!

Pardubice

Rekordních třicet tisíc fanoušků sledovalo v neděli třetí triumf hnědky Orphee des Blins ve Velké pardubické. Fanoušci prosázeli během mítinku celkem 6,4 miliónu korun, z toho přes tři milióny na slavnou steeplechase, v které se nejspíše definitivně rozloučil s rolí žokeje osminásobný vítěz dostihu Josef Váňa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Orphee Des Blins s žokejem Janem Faltejskem běží před zaplněnými ochozy do cíle Velké pardubické.

Článek

Pořadatelé v úterý oznámili, že 124. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou na závodišti sledovalo třicet tisíc návštěvníků. "Už loni jsme byli s návštěvností velmi spokojeni, ale letošní čísla to ještě překonala," uvedl v tiskové zprávě ředitel Dostihového spolku Michael Skalický. "Víme, že se vyskytly komplikace s dopravou, ale zároveň doufám, že návštěvníci to pochopí. Závodiště nedisponuje velkokapacitním parkovištěm a vede k němu pouze jedna příjezdová komunikace. Velká pardubická je však takový zážitek, který snad za trochu trpělivosti stojí," řekl Skalický.

Sázkaři na nedělní dostihy prosázeli o 300 tisíc korun více, než byl dosavadní rekord z roku 2012. Jen na Velkou pardubickou vsadili přes tři milióny, ale nikdo netrefil velké pořadí a jackpot ve výši 93 093 korun na pořadí tří koní je převáděn do prvního dostihu nejbližšího mítinku, tedy do Mostu 18. října.

Orphee des Blins vyhrála jako první klisna v historii Velkou pardubickou potřetí za sebou. K triumfu ji opět dovedl žokej Jan Faltejsek. Legendární Josef Váňa s trojnásobným šampiónem Tiumenem dokončili dostih na předposledním 16. místě.

Reklama